21/12/2021 21/12/2021 Την εις Διάκονον χειροτονία του π. Μαξίμου Λουδοβίκου τέλεσε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Τρύφωνος Κουφαλίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, το περασμένο Σάββατο. Με τον Σεβασμιώτατο Συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Μάξιμος Κυρίτσης, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω και πνευματικός του χειροτονουμένου,...
21 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2021 - 9:21

Η εις Διάκονον χειροτονία του π. Μαξίμου Λουδοβίκου

Διαδώστε:
Η εις Διάκονον χειροτονία του π. Μαξίμου Λουδοβίκου

Την εις Διάκονον χειροτονία του π. Μαξίμου Λουδοβίκου τέλεσε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Τρύφωνος Κουφαλίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, το περασμένο Σάββατο.

Με τον Σεβασμιώτατο Συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Μάξιμος Κυρίτσης, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω και πνευματικός του χειροτονουμένου, ο Αρχιμ. Χερουβείμ Τσίνογλου, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Τζίκας, Αρχιερατικός Επίτροπος Κουφαλίων, ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλ. Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, πατέρας του χειροτονουμένου, και άλλοι κληρικοί. Κατά την διάρκεια του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον υποψήφιο Αναγνώστη και Υποδιάκονο.

Ο π. Μάξιμος είναι πατέρας τριών τέκνων, πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Τμήματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων) και Αγιογράφος. Θα διακονεί στον Ι. Ναό του Αγίου Τρύφωνος, όπου χειροτονήθηκε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων