14/04/2021 14/04/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την μοναχική κουρά (ρασοευχή) της αδελφής Αρσενίας (κατά κόσμον Ελένης Κυριακού, πτυχιούχου Μαθηματικής Σχολής του Α.Π.Θ.) στην Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων Αριδαίας κατά την διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου την Τρίτη 13 Απριλίου 2021.     Στην σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε την χαρά...
14 Απριλίου, 2021 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2021 - 9:58

Κουρά μοναχής στην Ι. Μονή Αγ. Ιλαρίωνος Προμάχων

Διαδώστε:
Κουρά μοναχής στην Ι. Μονή Αγ. Ιλαρίωνος Προμάχων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την μοναχική κουρά (ρασοευχή) της αδελφής Αρσενίας (κατά κόσμον Ελένης Κυριακού, πτυχιούχου Μαθηματικής Σχολής του Α.Π.Θ.) στην Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων Αριδαίας κατά την διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου την Τρίτη 13 Απριλίου 2021.

 

 

Στην σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε την χαρά της μοναχικής κουράς ως ευχάριστη ανάπαυλα στο πέλαγος της νηστείας, ανάλογη με την χαρμόσυνη παρεμβολή της ακολουθίας των Χαιρετισμών της Θεοτόκου. Συνέστησε επίσης στην νέα μοναχή να αγωνίζεται με πνευματική εγρήγορση και με την στήριξη του πνευματικού της πατρός, Αρχιμ. Παϊσίου, και της αδελφότητος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιερά Μονή εγκαταβιώνει και η κατά σάρκα αδελφή της μοναχής Αρσενίας.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων