12/08/2022 12/08/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος επισκέφθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Έδεσσα, το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχη Σεβασμιωτάτου κ. Ιωήλ, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης. Οι πιστοί γέμισαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης, το επίκεντρο του εορτασμού του...
12 Αυγούστου, 2022 - 12:59
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2022 - 13:07

Ο Μητροπολίτης Καστορίας στη γιορτή του Αγίου Καλλινίκου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας στη γιορτή του Αγίου Καλλινίκου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος επισκέφθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Έδεσσα, το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχη Σεβασμιωτάτου κ. Ιωήλ, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης.

Οι πιστοί γέμισαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης, το επίκεντρο του εορτασμού του Αγίου Καλλινίκου, όπου τίθενται σε προσκύνηση τα τίμια λείψανά του και η μεγαλόπρεπη φιλοτεχνημένη ιερά εικόνα του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Εσπερινό και προεξήρχε της θείας Λειτουργίας, κατόπιν ευγενικής και τιμητικής παραχώρησης του οικείου Ποιμενάρχου.

Κατά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος μίλησε για τον άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, ως διακριτικό, αναλύοντας ένα κείμενο του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, ότι διακριτικός είναι εκείνος που έχει ακριβή κατάληψη του θελήματος του Θεού σε κάθε καιρό και τόπο και κατάσταση.

Στην θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στις βαθύτερες προϋποθέσεις του διακριτικού χαρίσματος του αγίου Καλλινίκου, που ήταν ότι είχε καθαρή καρδιά, καθαρό σώμα και καθαρό στόμα, πάλι σύμφωνα με κείμενο του Μητροπολίτου Ναυπάκτου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος και η συνοδεία του δέχθηκαν την αβρααμιαία φιλοξενία του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιωήλ και διεπίστωσαν την ευλάβεια του λαού στον νέο Άγιο.

Ας σημειωθεί ότι ένας από τους δίσκους με τα κόλλυβα για τον Άγιο φιλοτεχνήθηκε από Καστοριανούς προσκυνητές που λειτουργήθηκαν στην Έδεσσα την ημέρα εκείνη.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Πηγή φωτογραφιών: FOTO. D. EYTHIMIADIS

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων