14/10/2020 14/10/2020 Ιστορικές στιγμές ζει αυτές τις μέρες η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, που ετοιμάζεται από σήμερα το απόγευμα να αρχίσει τις ιερές ακολουθίες και τελετές της Πανηγυρικής Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα. Το πρόγραμμα των ακολουθιών θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα, ενώ θα...
14 Οκτωβρίου, 2020 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2020 - 15:03

Πανηγυρικός Εσπερινός ανακομιδής λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός ανακομιδής λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου

Ιστορικές στιγμές ζει αυτές τις μέρες η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, που ετοιμάζεται από σήμερα το απόγευμα να αρχίσει τις ιερές ακολουθίες και τελετές της Πανηγυρικής Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα.

Το πρόγραμμα των ακολουθιών θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα, ενώ θα κορυφωθεί αύριο με την πανηγυρική θεία Λειτουργία, όπου θα συμμετάσχουν αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τετάρτη 14/10
6.00 μ.μ. Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός.

Πέμπτη 15/10
7.00 π.μ. Όρθρος, Τελετή Ανακομιδής, Υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

5:00 μ.μ. Εσπερινός και Εγκώμια του Αγίου Καλλινίκου.
9:00 μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί του Αγίου Καλλινίκου.

Παρασκευή 16/10
7:30 Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Σκεπής.
5:00 Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Καλλινίκου.

*Ο Ιερός Ναός , εις τον οποίον θα βρίσκονται εις προσκύνηση τα Ιερά λείψανα του εν Αγίοις πατρός ημών Καλλινίκου, θα παραμένει ανοικτός καθ’ όλη τη διάρκεια των επομένων ημερών προς αγιασμό και ευλογία των πιστών.

Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως κλείνει με την ευχή ο Άγιος Καλλινίκος να πρεσβεύει προς τον Κύριον υπέρ των ψυχών ημών!

Στο μεταξύ, λόγω του πρώτου επισήμου εορτασμού της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ δεν θα τελέσει τις ιερές ακολουθίες εις μνήμην του Προφήτου Ιωήλ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης την παραμονή και την ημέρα της εορτής του (18-19 Οκτωβρίου), ούτε θα δεχθεί ευχές στο Επισκοπείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων