02/01/2023 02/01/2023 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την αρχή του νέου έτους 2023 τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης από τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Εδέσσης Πρωτοπρ. Γεώργιος Ζουμής, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Καραγιάννης, ο...
02 Ιανουαρίου, 2023 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 20:37

Πρωτοχρονιά με Αρχιερατική Λειτουργία, χειροθεσίες και βραβεύσεις στην Έδεσσα

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά με Αρχιερατική Λειτουργία, χειροθεσίες και βραβεύσεις στην Έδεσσα

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την αρχή του νέου έτους 2023 τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης από τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Εδέσσης Πρωτοπρ. Γεώργιος Ζουμής, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Καραγιάννης, ο Αρχιδιάκονος Νίκανδρος Πρίσκας και ο διάκονος του Ιερού Ναού Μωυσέως Σάγγα. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων αναφερόμενος στον χρόνο και την αξιοποίησή του ως αρχής μετανοίας.

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος έκειρε αναγνώστες τους μαθητές Άγγελο-Αβραάμ Ελευθεριάδη και Δημήτριο Καρανίκα. Επίσης επέδωσε τιμητική πλακέτα στους πρώην επιτρόπους και επί μακρά σειρά ετών παραστάτες του Ιερού Ναού και μετά την θητεία τους κ.κ. Μόσχο Καράλη, Νικόλαο Μαρινίδη και Ευστάθιο Τσεγάνη για την πολυετή συνεχή προσφορά τους.

Ακολούθησε η Δοξολογία για την 1η του έτους στην οποία παρέστησαν η βουλευτής Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ης ΜΚ Ταξιαρχίας Υποστράτηγος Άρης Ηλιόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των τοπικών φορέων. Μετά την Δοξολογία ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Διοικητήριο της Έδεσσας για τις καθιερωμένες ευχές.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων