16/08/2019 16/08/2019 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών. Κατά την διάρκεια του εορτασμού τέθηκε σε προσκύνηση ιερά εικών και ένδυμα του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Την παραμονή της εορτής, στις...
16 Αυγούστου, 2019 - 9:10

Το ένδυμα του Αγίου Παϊσίου στα Γιαννιτσά

Διαδώστε:
Το ένδυμα του Αγίου Παϊσίου στα Γιαννιτσά

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών. Κατά την διάρκεια του εορτασμού τέθηκε σε προσκύνηση ιερά εικών και ένδυμα του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
Την παραμονή της εορτής, στις 19.00, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά το πέρας του οποίου πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιστορικής ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως και αρτοκλασία στον αύλειο χώρο του ναού. Το Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημος Κανσίζογλου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.
Στις 22.00 τελέσθηκε το Μικρό Απόδειπνο και εψάλλησαν τα Εγκώμια εις την Κοίμησιν της Θεοτόκου.

Το πρωί της Τετάρτης (15/8) τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε το γεγονός ότι η Θεοτόκος αν και υπέστη φθορά, δηλαδή τον θάνατο, δεν υπέστη όμως διαφθορά, δηλαδή δεν έγινε αποσύνθεση του σώματός Της. Ο Χριστός μετέθεσε το σώμα Της στον ουρανό μέχρι την κοινή Ανάσταση. Και αυτό το γεγονός διακηρύττουν και υποστηρίζουν θεολογικά μεγάλοι πατέρες της Εκκλησίας τονίζοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να υποστεί διαφθορά το σώμα, το οποίο εβάστασε τον Ιησού Χριστό. Πρέπει να προσβλέπουμε όλοι οι πιστοί στο πρόσωπο της Παναγίας και στο πως αντιμετώπισε τον θάνατο. Επειδή οι άνθρωποι του Θεού δεν υφίστανται τον δεύτερο θάνατο, που είναι ο χωρισμός από τον Θεό. Από την στιγμή που ο άνθρωπος θα ακολουθήσει τον Θεό και την Παναγία, δεν θα τον κυριεύσει ποτέ ο θάνατος.

Στην πανήγυρη μετείχαν ο Αρχιερατικός επίτροπος Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο Πρωτοπρ. Θεόδωρος Χατζηβασιλείου, στρατιωτικός ιερεύς, οι εφημέριοι του ιερού ναού καθώς και άλλοι άγαμοι και έγγαμοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, οι βουλευτές Πέλλας κ. Διονύσιος Σταμενίτης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο περιφερειακός σύμβουλος Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Πέτρος Περδικάτσης, ο Υποδιοικητής της 2ης ΜΚ Μεραχίας Πεζικού και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό κατά τις δύο ημέρες της εορτής.

Το ένδυμα του οσίου Παϊσίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής 16 Αυγούστου, οπότε, στις 18.30, θα τελεσθεί Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκλησις του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων