11/10/2021 11/10/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κάνει ταινία το μαρτύριο της Αγίας Χρυσής της Νεομάρτυρος, που έζησε στην Αλμωπία και έχει κάνει αισθητή την παρουσία της μετά θάνατον, θαυματουργικώς, σε κατοίκους της περιοχής, παρουσιάζοντάς την με αφορμή τη μνήμη της Αγίας, που τιμάται στις 13 Οκτωβρίου.  Την Τετάρτη, λοιπόν, μνήμη της αγίας και ενδόξου...
11 Οκτωβρίου, 2021 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2021 - 11:42

Το μαρτύριο της Αγίας Χρυσής – ταινία από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης

Διαδώστε:
Το μαρτύριο της Αγίας Χρυσής – ταινία από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης

Η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κάνει ταινία το μαρτύριο της Αγίας Χρυσής της Νεομάρτυρος, που έζησε στην Αλμωπία και έχει κάνει αισθητή την παρουσία της μετά θάνατον, θαυματουργικώς, σε κατοίκους της περιοχής, παρουσιάζοντάς την με αφορμή τη μνήμη της Αγίας, που τιμάται στις 13 Οκτωβρίου. 

Την Τετάρτη, λοιπόν, μνήμη της αγίας και ενδόξου νεομάρτυρος Χρυσής της εν Αλμωπία μαρτυρησάσης, πανηγυρίζει ο αφιερωμένος στην ιερά μνήμη της Ιερός Ναός Αγίας Χρυσής στο χωριό Χρυσή Αλμωπίας, τον τόπο καταγωγής και του μαρτυρίου της.

Το πρόγραμμα της εορτής:

Τρίτη 12/10
6.00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός.

Τετάρτη 13/10
7.30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
5.00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις της Αγίας Χρυσής

Κατά την διάρκεια του εορτασμού θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου του αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων