10/11/2021 10/11/2021 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Ελευθερουπόλεως. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου και την...
10 Νοεμβρίου, 2021 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2021 - 15:58

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Ελευθερούπολη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Ελευθερούπολη

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Ελευθερουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου και την παρουσία πιστών χριστιανών, κατοίκων της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής, που προσήλθαν να ζητήσουν την προστασία του τιμώμενου Αγίου Νεκταρίου.

Το Θείον Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος, αναφερόμενος στις χριστιανικές αρετές του Αγίου Νεκταρίου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως και πλήθους ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος  αναφερόμενος στον βίο του εορταζομένου Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων