01/05/2023 01/05/2023 Τη γενέτειρα του, Λέσβο, επισκέφθηκε το διάστημα 27 έως 30 Απριλίου 2023, ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος κατόπιν προσκλήσεως του επιχώριου Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου για να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ταξιάρχη Μανταμάδου της νήσου Λέσβου, καθώς εορτάζεται την Κυριακή των Μυροφόρων η επέτειος των εγκαινίων του Ιερού Προσκυνήματος. Την Κυριακή 30...
01 Μαΐου, 2023 - 17:34

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Τη γενέτειρα του, Λέσβο, επισκέφθηκε το διάστημα 27 έως 30 Απριλίου 2023, ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος κατόπιν προσκλήσεως του επιχώριου Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου για να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ταξιάρχη Μανταμάδου της νήσου Λέσβου, καθώς εορτάζεται την Κυριακή των Μυροφόρων η επέτειος των εγκαινίων του Ιερού Προσκυνήματος.

Την Κυριακή 30 Απριλίου, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο υπό των προαναφερθέντων Αρχιερέων πλαισιωμένων υπό πλειάδος Ιερέων. Αξιοθαύμαστη ήταν η συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών της νήσου Λέσβου αλλά και από όλη την Ελλάδα που με ευλάβεια ανέμεναν στην μακρά σειρά για να προσκυνήσουν την θαυματουργή ανάγλυφη εικόνα του Αρχαγγέλου με την επιβλητική μορφή, καθώς και των εκατοντάδων πιστών, ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας που περπάτησαν επί ώρες από διάφορα μέρη του νησιού ώστε να φθάσουν στο προσκύνημα του Μανταμάδου και εκπληρώσουν το τάμα των στον Άγιο Ταξιάρχη.

Το Σάββατο 29 Απριλίου, εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Προσκυνήματος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Σερρών κ. Θεολόγου και Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου.

Κατά το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς και τόνισε την χαρά του για την αθρόα συμμετοχή των πιστών χριστιανών της νήσου Λέσβου και κατόπιν έδωσε το λόγο στον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως για να κηρύξει τον Πανηγυρικό της εορτής με θέμα “θεοδίδακτοι”.


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων