07/01/2024 09/01/2024 Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος σήμερα, εορτή της συνάξεως του Αγίου ενδόξου προφήτου προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου, χοροστάτησε της ακολουθίας του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που η αγία Εκκλησία αποδίδει στον “μέγιστον ἐν...
07 Ιανουαρίου, 2024 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2024 - 21:27

Η Σύναξη του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας

Διαδώστε:
Η Σύναξη του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος σήμερα, εορτή της συνάξεως του Αγίου ενδόξου προφήτου προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου, χοροστάτησε της ακολουθίας του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που η αγία Εκκλησία αποδίδει στον “μέγιστον ἐν γεννητοῖς γυναικῶν, τον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή του Κυρίου, η οποία αποτελεί την αρχαιότερη καθιερωθείσα εορτή συνάξεως και τιμής ενός ιερού προσώπου, το οποίο είχε σημαντική συμμετοχή σε κάποιο γεγονός της θείας οικονομίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων