03/01/2022 03/01/2022 Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Μεσσαριάς ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων την προ των Φώτων Κυριακή. Στο θερμό καλωσόρισμα των φιλόξενων ενοριτών της ευχαριστιακής κοινότητας ο Ποιμενάρχης ανταπέδωσε εόρτιες ευχές, ανέλυσε αφορμώμενος από το ευαγγελικό ανάγνωσμα τα τρία είδη βαπτίσματος που γνωρίζει η εκκλησιαστική μας εμπειρία (το της κολυμβήθρας, το της μετανοίας και...
03 Ιανουαρίου, 2022 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2022 - 9:42

Ο Μητροπολίτης Θήρας για τα τρία είδη βαπτίσματος στην Μεσσαριά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας για τα τρία είδη βαπτίσματος στην Μεσσαριά

Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Μεσσαριάς ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων την προ των Φώτων Κυριακή. Στο θερμό καλωσόρισμα των φιλόξενων ενοριτών της ευχαριστιακής κοινότητας ο Ποιμενάρχης ανταπέδωσε εόρτιες ευχές, ανέλυσε αφορμώμενος από το ευαγγελικό ανάγνωσμα τα τρία είδη βαπτίσματος που γνωρίζει η εκκλησιαστική μας εμπειρία (το της κολυμβήθρας, το της μετανοίας και το του μαρτυρίου), ενώ δεν παρέλειψε να συστήσει πατρικώς την ορθή τήρηση των μέτρων κατά της πανδημικής νόσου, ιδιαιτέρως τις μέρες αυτές που εμφανίζονται ραγδαίως αυξανόμενα κρούσματα σε όλη την επικράτεια.

Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησαν με θερμούς λόγους ο εφημέριος και αρχιερατικός επίτροπος Θήρας π. Ευάγγελος Φουστέρης, ο πρόεδρος της κοινότητος και ο του πολιτιστικού συλλόγου Μεσσαριάς αλλά και εκ μέρους της κατηχητικής συντροφιάς της ενορίας η κατηχήτρια και μικρά κατηχητόπουλα, τα οποία απεύθυναν ποιήματα στον Σεβασμιώτατο και του αφιέρωσαν λεύκωμα με ζωγραφικές δημιουργίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων