31/07/2022 31/07/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και ιερούργησε την πρώτη Θεία Λειτουργία στον άρτι ανακαινισθέντα Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022. Προ της Δοξολογίας, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την τάξη της Μητρός Εκκλησίας επραγματοποίησε την τελετή της εκπλύσεως και αναμυρώσεως...
31 Ιουλίου, 2022 - 19:27
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2022 - 19:50

Ο Μητροπολίτης Θήρας στον ανακαινισμένο Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στον ανακαινισμένο Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και ιερούργησε την πρώτη Θεία Λειτουργία στον άρτι ανακαινισθέντα Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022.

Προ της Δοξολογίας, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την τάξη της Μητρός Εκκλησίας επραγματοποίησε την τελετή της εκπλύσεως και αναμυρώσεως του ιερού θυσιαστηρίου του εν λόγω Ιερού Ναού, εξηγώντας σταδιακά στους πιστούς όλα τα τελούμενα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, αιδεσιμολ. πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας, κόποις τε και μόχθοις του οποίου πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση του Ιερού Ναού, ευχαρίστησε τους δωρητές που συνέβαλαν τα μέγιστα στο έργο, μεταξύ των οποίων την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων (Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων) για την αγαστή συνεργασία, το Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνιο Σιγάλα, τον Επιχειρηματία κ. Αντώνιο Ηλιόπουλο και τους κ.κ. Αντώνιο Χάλαρη και Εμμανουήλ Σιγάλα, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος προσέφερε την εικόνα των Εισοδίων της Κυρίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, επαίνεσε τον άμεσο συνεργάτη του π. Νικόλαο Σιγάλα τόσο για το έργο της ανακαινίσεως του Ενοριακού Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου όσο και για τη γενικότερη διακονία του στην Ενορία του και ως Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου στην Ιερά Μητρόπολη.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος παρευρέθηκαν και συμπροσευχήθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας, ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, η Αντιδήμαρχος κ. Καλλιόπη Βάλβη και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεγαλοχωρίου κ. Μαρκέλα Πιτσικάλη.

Το ιερό αναλόγιο εκόσμησαν οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας υπό τη διεύθυνση του κ. Ευτυχίου Μαρκοζάννε και ιεροψάλτες της Ενορίας του Μεγαλοχωρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων