04/10/2021 04/10/2021 Έντονα συγκινησιακά φορτισμένο ήταν χθες, Κυριακή 3 Οκτωβρίου, το κλίμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην πρωτεύουσα της νήσου Θήρας, τα Φηρά, καθώς στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε ο Μητροπολίτης πρώην Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος αποχαιρέτησε με πατρικούς λόγους κλήρο και λαό. Αυτή ήταν η τελευταία Θεία Λειτουργία πριν την...
04 Οκτωβρίου, 2021 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2021 - 8:10

Πρώην Θήρας: «Να έχετε την καρδιά σας γεμάτη αγάπη»

Διαδώστε:
Πρώην Θήρας: «Να έχετε την καρδιά σας γεμάτη αγάπη»

Έντονα συγκινησιακά φορτισμένο ήταν χθες, Κυριακή 3 Οκτωβρίου, το κλίμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην πρωτεύουσα της νήσου Θήρας, τα Φηρά, καθώς στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε ο Μητροπολίτης πρώην Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος αποχαιρέτησε με πατρικούς λόγους κλήρο και λαό. Αυτή ήταν η τελευταία Θεία Λειτουργία πριν την εκλογή του νέου Ποιμενάρχη η οποία θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου.

«Νομίζω ότι δεν έπραξα τίποτα περισσότερο από ότι μου επιβάλει το καθήκον κάθε ιερέως και αρχιερέως», τόνισε ο Γέρων Μητροπολίτης ο οποίος πρόσφατα είχε υποβάλει την παραίτησή του προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ύστερα από 18 χρόνια ευκλεούς διακονίας και προσφοράς. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Θεό για τα όσα του προσέφερε κατά τα χρόνια της Αρχιερατείας του και ευχήθηκε σε όλους να έχουν ειρήνη και αγάπη στη ζωή τους και την καρδιά τους γεμάτη με πίστη προς τον Θεό. «Ευχαριστώ τον Θεό ότι τα χρόνια αυτά εδώ μαζί σας, στην αγκαλιά σας, περάσαμε χριστιανικά, ειρηνικά και με πλουσία την χάρη και την ευλογία και την αγάπη των αδελφών. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσετε να έχετε τις καρδιές σας γεμάτες αγάπη προς όλους. Να έχετε την καρδιά σας γεμάτη προς την πίστης στον Άγιο Θεό και με τα εφόδια αυτά να βαδίσετε των υπόλοιπων χρόνων της ζωής σας. Εύχομαι εις όλες και όλους κάθε πλουσία βοήθεια από τον Άγιον Θεόν. Την ειρήνη του Θεού να έχετε στα σπίτια σας και να είστε μεταξύ σας αγαπημένοι σαν πραγματικά παιδιά ενός Πατέρα, του Θεού μας. Να είστε ευλογημένοι και ο Θεός να είναι πάντοτε μαζί σας».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης πρώην Θήρας κ. Επιφάνιος είχε συνάντηση με τον τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, ο οποίος του μετέφερε την τιμή και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ και των Μελών της Ιεράς Συνόδου, ευχόμενος υγεία και μακροημέρευση.

Ο Μητροπολίτης πρώην Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος (Αρτέμης) γεννήθηκε το 1934 στη Βρούτση της Αμοργού. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1964 Πρεσβύτερος.

Από το 1965 έως την εκλογή του ως Μητροπολίτης υπηρέτησε ως Ηγούμενος της ιστορικής Ι. Μονής της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, την οποία και αναστήλωσε εκ βάθρων.
Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων χειροτονήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2003.

Στις 28 Αυγούστου 2021 με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου κ.κ. Ιερώνυμο υπέβαλε την παραίτηση του η οποία έγινε δεκτή από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο στη συνεδρίασή της στις 9 Σεπτεμβρίου 2021.

Φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων