11/04/2022 11/04/2022 Την Κυριακή Ε’ Νηστειών, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Ακαθίστου Ύμνου (Πλατσανή) στην Οία Σαντορίνης, όπου και τέλεσε το μνημόσυνο του προ τεσσαράκοντα ημερών κοιμηθέντος π. Ευαγγέλου Πρασίνου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά...
11 Απριλίου, 2022 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 13:51

Θήρας Αμφιλόχιος: Ο Χριστιανός οφείλει να προτάσσει το θέλημα του Θεού στη ζωή του

Διαδώστε:
Θήρας Αμφιλόχιος: Ο Χριστιανός οφείλει να προτάσσει το θέλημα του Θεού στη ζωή του

Την Κυριακή Ε’ Νηστειών, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Ακαθίστου Ύμνου (Πλατσανή) στην Οία Σαντορίνης, όπου και τέλεσε το μνημόσυνο του προ τεσσαράκοντα ημερών κοιμηθέντος π. Ευαγγέλου Πρασίνου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του λαμβάνοντας αφορμή από την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή και το αίτημα των δύο μαθητών του Κυρίου, Ιακώβου και Ιωάννου, “θέλομεν ἵνα ὅ ἐάν αἰτήσωμέν σε ποιήσῃς ἡμῖν” τόνισε ότι στα λόγια αυτά καθρεφτιζόμαστε όλοι. Όταν παρακαλούμε το Θεό, θεωρούμε ότι πρέπει να μας εισακούσει και να εκπληρώσει το αίτημά μας. Αλλά είναι πράγματι το αίτημά μας προς το πνευματικό συμφέρον; Και κατέληξε ότι ο Χριστιανός οφείλει να προτάσσει το θέλημα του Θεού στη ζωή του κατά το ψαλμικό “γνώρισόν μοι, Κύριε, ὁδόν ἐν ἧ πορεύσομαι”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία η οποία αποτελεί παράδειγμα έμπρακτης μετάνοιας.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καταλλήλως για την επερχομένη Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων