07/05/2019 07/05/2019 Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία πανηγυρίζει την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 τον άγιο και ένδοξο οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνη, στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος Του, προστάτη της νεολαίας της εν λόγω Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των τοπικών Αγίων. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα των...
07 Μαΐου, 2019 - 17:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2019 - 17:15

Εορτή του Προστάτη της νεολαίας της Μητρ. Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Εορτή του Προστάτη της νεολαίας της Μητρ. Θεσσαλιώτιδος

Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία πανηγυρίζει την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 τον άγιο και ένδοξο οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνη, στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος Του, προστάτη της νεολαίας της εν λόγω Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των τοπικών Αγίων.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα των λατρευτικών Συνάξεων στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου στα Βούναινα έχει καταρτιστεί ως εξής:

Τετάρτη 8 Μαΐου
Ώρα 7:00΄μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.
Θα ακολουθήσει λιτάνευσις του ιερού λειψάνου και της εικόνος του Αγίου και αρτοκλασία.
Ώρα 10:00΄μ.μ. Ιερά Αγρυπνία.

Πέμπτη 9 Μαΐου
Ώρα 7:00΄π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.
Ώρα 7:00΄μ.μ. Μεθέορτος ακολουθία του Εσπερινού μετά Παρακλητικού Κανόνος και των Εγκωμίων του Αγίου.

 Σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ευρίσκεται στην πόλη των Σερρών, όπου μετέχει στις λατρευτικές Συνάξεις επί τη ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου, πανευφήμου αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων