21/09/2021 21/09/2021 Η Θεσσαλιώτις Εκκλησία εόρτασε την σύναξη των οκτώ τοπικών της Αγίων Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, Αρσενίου επισκόπου Ελασσώνος και Αρχαγγέλων Μοσχοβίας του εκ Καλογριανών, Παρθενίου επισκόπου Ραδοβισδίου Άρτης του εκ Βατσουνιάς, Νικολάου του εν Βουναίνοις, Δαμιανού του εκ Μυριχόβου, Κωνσταντίνου του εξ Αγαρηνών εν Καπούα αθλήσαντος, Διονυσίου του εν Ολύμπω εκ Σκλαταίνης και Ακακίου...
21 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2021 - 9:41

Η Θεσσαλιώτις Εκκλησία τίμησε τους Αγίους της

Διαδώστε:
Η Θεσσαλιώτις Εκκλησία τίμησε τους Αγίους της

Η Θεσσαλιώτις Εκκλησία εόρτασε την σύναξη των οκτώ τοπικών της Αγίων Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, Αρσενίου επισκόπου Ελασσώνος και Αρχαγγέλων Μοσχοβίας του εκ Καλογριανών, Παρθενίου επισκόπου Ραδοβισδίου Άρτης του εκ Βατσουνιάς, Νικολάου του εν Βουναίνοις, Δαμιανού του εκ Μυριχόβου, Κωνσταντίνου του εξ Αγαρηνών εν Καπούα αθλήσαντος, Διονυσίου του εν Ολύμπω εκ Σκλαταίνης και Ακακίου Καυσοκαλυβίτου του εκ Γολίτσης.

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις προς τιμήν των τοπικών Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, που έλαβαν χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, στην κεντρική πύλη του προαυλίου του Ναού έγινε η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο.

Μετά την εναπόθεση των ιερών Λειψάνων, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή μετά την Ύψωση του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού 19 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Προ της απολύσεως, ευλογήθηκαν οι άρτοι, τους οποίους προσέφεραν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας.

Παράλληλα, τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνισαμένων, πεσόντων και σφαγιασθέντων πατέρων και αδελφών κατά την μικρασιατική γενοκτονία. Ιστορικά και εμπεριστατωμένα ομίλησε ο κ. Νικόλαος Καρατάσιος.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων