15/11/2019 15/11/2019 Η έναρξη του προγράμματος «Εκμάθηση της Λειτουργικής Γλώσσης» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30΄π.μ., με την εισαγωγική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως. Μέσα στο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου, πρώτη θέση κατέχει η επιμόρφωση του ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως. Γι΄ αυτό το λόγο, θα συνεχίσει τη λειτουργία...
15 Νοεμβρίου, 2019 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2019 - 18:27

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εκμάθηση της Λειτουργικής Γλώσσης» στην Καρδίτσα

Διαδώστε:
Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εκμάθηση της Λειτουργικής Γλώσσης» στην Καρδίτσα

Η έναρξη του προγράμματος «Εκμάθηση της Λειτουργικής Γλώσσης» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30΄π.μ., με την εισαγωγική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως.

Μέσα στο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου, πρώτη θέση κατέχει η επιμόρφωση του ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως. Γι΄ αυτό το λόγο, θα συνεχίσει τη λειτουργία του το πρόγραμμα «Εκμάθησης της Λειτουργικής Γλώσσης».

Τα μαθήματα εκμάθησης της Λειτουργικής Γλώσσης θα παραδίδονται από τον Σεβασμιώτατο και τον κ. Ιωάννη Παπακώστα, φιλόλογο, γνώστη της εκκλησιαστικής γλώσσας και ιεροψάλτη κάθε Πέμπτη από τις 10:30΄π.μ. έως τις 12:30΄μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι θεματικές ενότητες για φέτος θα είναι:

– Συνέχεια και τέλος της Θείας Λειτουργίας του ιερού Ιω. Χρυσοστόμου.

– Η ακολουθία του αρραβώνος και το ιερό Μυστήριο του Γάμου.

– Οι ευχές της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου.

– Οι ευχές της ακολουθίας των Προηγιασμένων Δώρων.

– Οι ευαγγελικές περικοπές των Κυριακών και εορτών

– Εννοιολογική και θεολογική ανάλυση των ανωτέρω.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων