12/06/2024 12/06/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος επιθεώρησε τα έργα αναστηλώσεως και συντηρήσεως τα οποία είναι εν εξελίξει στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιωτίσσης στον Σταυρό Φαρσάλων το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου 2024. Επίσης στο πλαίσιο της επιθεώρησης ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε συνάντηση με τον εργολάβο. Η κακοκαιρία “Daniel” άφησε σημαντικές ζημιές στο Ιερό Προσκύνημα...
12 Ιουνίου, 2024 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2024 - 20:09

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος επιθεώρησε τις εργασίες στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιωτίσσης στον Σταυρό Φαρσάλων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος επιθεώρησε τις εργασίες στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιωτίσσης στον Σταυρό Φαρσάλων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος επιθεώρησε τα έργα αναστηλώσεως και συντηρήσεως τα οποία είναι εν εξελίξει στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιωτίσσης στον Σταυρό Φαρσάλων το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου 2024.

Επίσης στο πλαίσιο της επιθεώρησης ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε συνάντηση με τον εργολάβο.

Η κακοκαιρία “Daniel” άφησε σημαντικές ζημιές στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Δεμερλιωτίσσης Σταυρού Φαρσάλων, όπου σύμφωνα με επιγραφή που βρίσκεται στο εσωτερικό του ναού στη νότια είσοδο, κτίστηκε, γυρνώντας πολύ πίσω στο 1778.

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ανέθεσε σε μηχανικό την μελέτη, η οποία έλαβε την έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας κι έτσι άρχισαν να εκτελούνται έργα θωράκισης του ναού εξωτερικά και αντιπλημμυρικά για να αποτροπεί μελλοντικά η είσοδος νερού εντός του ναού, ενώ παράλληλα εκτελούνται και άλλες εργασίες που χρειάζονται μετά από τις ζημιές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων