27/09/2019 27/09/2019 Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας τιμά τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι (τόπος μαρτυρίου του Αγίου). Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.  Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕΤΙΝΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟΝ 28 Σεπτεμβρίου...
27 Σεπτεμβρίου, 2019 - 14:29

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Σεραφείμ Αρχιεπισκόπου Φαναρίου

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Σεραφείμ Αρχιεπισκόπου Φαναρίου

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας τιμά τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι (τόπος μαρτυρίου του Αγίου). Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕΤΙΝΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 28 Σεπτεμβρίου 2019

6:30΄μ.μ. Επίσημος υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου και λιτανευτική εισόδευσις αυτής στον Ιερό Ναό, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ.

Ακολούθως, θα τελεσθεί η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού μετά Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Σεπτεμβρίου 2019

7:00΄π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ.

Λιτάνευσις της εικόνος της Παναγίας Φαναριωτίσσης – Πετριλιωτίσσης και της τιμίας κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου και Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου στον περίβολο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτη κάρα του Αγίου και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού του Σαββάτου και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής.

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00΄-9:30΄π.μ., θα προεξάρχει της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, επί τη ενάρξει των εργασιών της Ε΄ Γενικής Ιερατικής Συνάξεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στις 10:00΄π.μ., θα προεδρεύσει της Ε΄ Γενικής Ιερατικής Συνάξεως, απάντων των κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αγάμων και εγγάμων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: «Η ψυχική εξάντληση των κληρικών».

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων