23/02/2024 23/02/2024 Σοβαρότατο πρόβλημα συμφόρησης και ευρέσεως χώρου ταφής των κεκοιμημένων αδελφών μας στα Κοιμητήρια των Ενοριών των Ιερών Ναών Αγίας Παρασκευής και Αγίου Νικολάου Καρδίτσης υφίσταται πλέον, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.  Κατά συνέπεια τα Ενοριακά Κοιμητήρια του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών το οποίο ανήκει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης και του...
23 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2024 - 13:56

Σοβαρότατο πρόβλημα ευρέσεως χώρου ταφής σε δύο Κοιμητήρια στην Καρδίτσα

Διαδώστε:
Σοβαρότατο πρόβλημα ευρέσεως χώρου ταφής σε δύο Κοιμητήρια στην Καρδίτσα

Σοβαρότατο πρόβλημα συμφόρησης και ευρέσεως χώρου ταφής των κεκοιμημένων αδελφών μας στα Κοιμητήρια των Ενοριών των Ιερών Ναών Αγίας Παρασκευής και Αγίου Νικολάου Καρδίτσης υφίσταται πλέον, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. 

Κατά συνέπεια τα Ενοριακά Κοιμητήρια του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών το οποίο ανήκει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης και του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου το οποίο ανήκει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης έχουν κορεστεί και δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα ταφής κεκοιμημένων αδελφών μας.

“Επειδή όπως καταλαβαίνετε την ώρα του θλιβερού συμβάντος, της αποχωρήσεως αδελφού μας εκ του ματαίου τούτου κόσμου δεν θα είναι εύκολο να ευρεθεί λύση της τελευταίας στιγμής, οφείλουμε όλοι μαζί να συνεργασθούμε και να προετοιμασθούμε για σεβασμό και μόνον προς τον κεκοιμημένο αδελφό μας”, αναφέρεται. Για το λόγο αυτό η Ιερά Μητρόπολη παρακαλεί θερμώς τους οικείους ή συγγενείς να προβούν στην άμεση εκταφή των κεκοιμημένων προσφιλών προσώπων τους, των οποίων ο χρόνος ενταφιασμού τους έχει συμπληρώσει τα 7 έτη και εξής. 

Σε διαφορετική περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι οι υπεύθυνοι των Ενοριακών Κοιμητηρίων θα προχωρήσουν σε αναγκαστική εκταφή χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση. Προ της εκταφής, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τους Προϊσταμένους των Ιερών Ναών στους οποίους ανήκουν τα Ενοριακά Κοιμητήρια για μεν του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρ. Θωμά Κάια για δε του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου με τον Πανοσιώτατο Αρχιμ. π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντά”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων