02/06/2020 02/06/2020 Την Κυριακή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου του ομώνυμου χωριού Φαρσάλων.  Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και στην αντιμετώπιση...
02 Ιουνίου, 2020 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 14:58

Στην αίρεση του Αρείου στάθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Στην αίρεση του Αρείου στάθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος

Την Κυριακή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου του ομώνυμου χωριού Φαρσάλων. 

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και στην αντιμετώπιση της αιρέσεως του πρεσβυτέρου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Αρείου, ο οποίος δίδασκε ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ομοούσιος με το Θεό Πατέρα, αφού, καθώς αυτός πίστευε, «δύο τέλεια εν γενέσθαι ου δύναται». Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα από το βιβλίο των Πράξεων, το οποίο καταγράφει ο Άγιος απόστολος, ευαγγελιστής και ιατρός Λουκάς. Παρμένο από το 20ο κεφάλαιο, ο Απόστολος Παύλος δίδει προς τους πρεσβυτέρους της Εκκλησίας της Εφέσου, τους οποίους κάλεσε στη Μίλητο, τις τελευταίες του υποθήκες, τονίζοντάς του «Προσέχετε, τον εαυτό σας και όλο το ποίμνιο, στο οποίο το Πνεύμα το Άγιο σας έθεσε επισκόπους για να ποιμαίνετε την εκκλησία του Κυρίου και Θεού, που την έκανε δική του με το αίμα του».

Παράλληλα, του εφιστά την προσοχή στο ότι «μετά την αναχώρησή του θα εισβάλουν λύκοι άγριοι, που δε θα λυπηθούν το ποίμνιο. Ακόμα και από ανάμεσά σας θα βγουν πρόσωπα που θα διδάσκουν πλάνες για να παρασύρουν τους πιστούς με το μέρος τους. Γι’ αυτό να αγρυπνείτε». Ο Παύλος στην Έφεσο έμεινε και δίδαξε τρία χρόνια τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Χαρακτηρίζεται το κείμενο αυτό και ως το κύκνειο άσμα του Αποστόλου των εθνών Παύλου. Τέλος, τους υποδεικνύει ότι από κάνεναν δεν ζήτησε ασήμι ή χρυσάφι ή ιματισμό και ότι για τις ανάγκες τις δικές του και των συνοδών του, δούλεψαν τα ίδια του χέρια». Και κλείνει προτρέποντάς τους ότι «σάς έδωσα το παράδειγμα, ότι πρέπει να εργάζεστε έτσι σκληρά, για να μπορείτε να βοηθάτε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Προ της απολύσεως τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γεωργίου.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων