11/11/2018 11/11/2018 Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 20018 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στον Ιερό Ναό Αγίου Μήνα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άνθιμου και παρουσία βουλευτών και πλήθος κόσμου. Όπως ανέφερε, ο Μητροπολίτης η τελετή έγινε μετά από αιτήματα των πιστών. Στη διάρκεια του μνημόσυνου, ο Μητροπολίτης είπε χαρακτηριστικά «όλα θα πάνε καλύτερα» και έπειτα μαζί με το σώμα των ιερέων και...
11 Νοεμβρίου, 2018 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2018 - 16:30

Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Κων. Κατσίφα στον Αγ. Μηνά Θεσσαλονίκης(βίντεο)

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Κων. Κατσίφα στον Αγ. Μηνά Θεσσαλονίκης(βίντεο)

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 20018 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στον Ιερό Ναό Αγίου Μήνα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άνθιμου και παρουσία βουλευτών και πλήθος κόσμου.

Όπως ανέφερε, ο Μητροπολίτης η τελετή έγινε μετά από αιτήματα των πιστών.

Στη διάρκεια του μνημόσυνου, ο Μητροπολίτης είπε χαρακτηριστικά «όλα θα πάνε καλύτερα» και έπειτα μαζί με το σώμα των ιερέων και όσους είχαν συγκεντρωθεί στον ναό τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν «αθάνατος».

Στην τελετή μνημονεύθηκε και ο Σταύρος Γκούτσιος, επίσης βορειοηπειρώτης, ο οποίος στα 50 του χρόνια, πέθανε από καρδιακή ανακοπή μια ημέρα μετά τον θάνατο του Κ. Κατσίφα.

Μετά το τέλος της δέησης, ο Μητροπολίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου καθώς όπως είπε δεν υπήρχαν ούτε προσκλήσεις αλλά ούτε έγινε και κάποια προπαγάνδα. Ο Άνθιμος τόνισε πως αυτό το «φοβερό με τον Κωσταντίνο Κατσίφα κόστισε πολύ στη συνείδηση όλων των Ελλήνων που έχουν σχέση με τη Βόρεια Ήπειρο». Πρόσθεσε πως το μνημόσυνο έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά καθώς γιορτάζει ο Άγιος αλλά και επειδή αυτός είναι ο ναός στον οποίο τελέστηκε η λειτουργία μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912.

Από πλευράς του, ο πατήρ Μηνάς, πρόεδρος της Ηπειρωτικής Εστίας, ανέφερε πως οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι (σσ για την ελληνική κοινότητα στη Βόρειο Ήπειρο) και τόνισε πως δόγμα του είναι ότι η Ήπειρος είναι μία και ενιαία.

«Σεβόμαστε τα σύνορα, σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες του καθενός, όμως όπως όλες οι μειονότητες οπουδήποτε στη Γη, απαιτούν να έχουν τα δικαιώματα τα προσωπικά, τα θρησκευτικά και τα εθνικά τους, έτσι και εμείς απαιτούμε τα δικαιώματα αυτά να τα έχουνε οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου», σημείωσε.

Στη δέηση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας και Σάββας Αναστασιάδης, ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής και ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, η πρώην βουλευτής, Σταυρούλα Ξουλίδου, η αναπληρώτρια γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, η Βασιλική Νάκου καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων βοριοηπειρωτών, όπως η Ηπειρωτική Εστία και η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρώτικου Αγώνα.

Μετά το τέλος της δέησης, ο Μητροπολίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου καθώς όπως είπε δεν υπήρχαν ούτε προσκλήσεις αλλά ούτε έγινε και κάποια προπαγάνδα. Ο Άνθιμος τόνισε πως αυτό το «φοβερό με τον Κωσταντίνο Κατσίφα κόστισε πολύ στη συνείδηση όλων των Ελλήνων που έχουν σχέση με τη Βόρεια Ήπειρο» ενώ πρόσθεσε πως το μνημόσυνο έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά καθώς γιορτάζει ο Άγιος αλλά και επειδή αυτός είναι ο ναός στον οποίο τελέστηκε η λειτουργία μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912.

Από πλευράς του, ο πατήρ Μηνάς, πρόεδρος της Ηπειρωτικής Εστίας, ανέφερε πως οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι (σσ για την ελληνική κοινότητα στη Βόρειο Ήπειρο) και τόνισε πως δόγμα του είναι ότι η Ήπειρος είναι μία και ενιαία.«Σεβόμαστε τα σύνορα, σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες του καθενός, όμως όπως όλες οι μειονότητες οπουδήποτε στη Γη, απαιτούν να έχουν τα δικαιώματα τα προσωπικά, τα θρησκευτικά και τα εθνικά τους, έτσι και εμείς απαιτούμε τα δικαιώματα αυτά να τα έχουνε οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου», σημείωσε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων