27/02/2024 27/02/2024 Περί τους 350 γονείς προσήλθαν στην 1η Σύναξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ως θέμα: «Το Ταξίδι της Γονεϊκότητας, ένα Δώρο με ευθύνη», με εισηγητές τον κ. Αλέξιο Λάππα και την κ. Ανδρονίκη Δράγου, επιστήμονες ψυχιάτρους – ψυχοθεραπευτές παιδιών, εφήβων και οικογένειας. Η Σύναξη η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου...
27 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2024 - 11:05

350 γονείς προσήλθαν στην 1η Σύναξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
350 γονείς προσήλθαν στην 1η Σύναξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Περί τους 350 γονείς προσήλθαν στην 1η Σύναξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ως θέμα: «Το Ταξίδι της Γονεϊκότητας, ένα Δώρο με ευθύνη», με εισηγητές τον κ. Αλέξιο Λάππα και την κ. Ανδρονίκη Δράγου, επιστήμονες ψυχιάτρους – ψυχοθεραπευτές παιδιών, εφήβων και οικογένειας.

Η Σύναξη η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2024, εντάσσεται στον τομέα ευθύνης του Γραφείου Νεότητος και Ποιμαντικής της Ιεράς Μητρόπολης.

Η Σύναξη πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης, σε δύο χώρους του, λόγω του πλήθους των συμμετασχόντων, την ισόγεια Αίθουσα Εκδηλώσεων και την Αίθουσα του Θρόνου στον 1ο όροφο και στην αρχή τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, ο οποίος με συντομία προσδιόρισε τους σκοπούς ιδρύσεώς της και ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στην δημιουργία και λειτουργία της.

Η δημιουργία και λειτουργία μιας τέτοιας Σχολής αποτέλεσε ποιμαντικό στόχο του Ποιμενάρχου από την πρώτη στιγμή της έλευσής του στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βοηθηθούν οικογένειες, νέα ζευγάρια μέσα από ομιλίες και κατευθύνσεις έμπειρων κληρικών αλλά και κατηρτισμένων επιστημόνων πάνω στο ευαίσθητο θέμα της γονεϊκότητος.

Περί τους 350 γονείς προσήλθαν στην 1η σύναξη, η οποία είχε ως θέμα: «Το Ταξίδι της Γονεϊκότητας, ένα Δώρο με ευθύνη», με εισηγητές τον κ. Αλέξιο Λάππα και την κ. Ανδρονίκη Δράγου, επιστήμονες ψυχιάτρους – ψυχοθεραπευτές παιδιών, εφήβων και οικογένειας.

Συντονιστής ήταν ο Αρχιμ. π. Βαρνάβας Γιάγκου. Καθηγούμενος Ι. Μ. Αγίας Θεοδώρας – Διευθυντής Γραφείου Νεότητος και Ποιμαντικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος μαζί με το ανωτέρω ζεύγος των ψυχιάτρων ορίστηκαν από τον Παναγιώτατο ως οι υπεύθυνοι – εθελοντές για την κατάρτιση του Προγράμματος των Σχολών Γονέων.

Την σύναξη έκλεισε ο Παναγιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές για τις άρτιες τοποθετήσεις τους αλλά και τα μέλη της Σχολής για την πολυπληθή συμμετοχή τους στη νέα ποιμαντική κίνηση της Μητροπόλεως.

Η επόμενη σύναξη της Σχολής, θα πραγματοποιηθεί στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (Βογατσικού 7) το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 και κατά τις ώρες 18.30 έως 20.00μ.μ., με εισηγητή τον Παναγιώτατο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η Οικογένεια ως Μικρά Εκκλησία».

2024.02.24 1η Σύναξη Σχολής Γονέων της Ι.Μ.Θ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων