13/05/2024 20/05/2024 Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του πεζογράφου και ποιητή Νίκου Γ. Πεντζίκη (1908-1993) θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 14 Μαΐου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα «Ορμύλια», και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης...
13 Μαΐου, 2024 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2024 - 12:50

Εκδήλωση μνήμης για τον πεζογράφο και ποιητή Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Εκδήλωση μνήμης για τον πεζογράφο και ποιητή Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του πεζογράφου και ποιητή Νίκου Γ. Πεντζίκη (1908-1993) θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 14 Μαΐου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα «Ορμύλια», και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Κατά την εκδήλωση, με τον ειδικότερο τίτλο «Υπάρχω εις ό,τι με περιέχει», θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και ο Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης, ενώ στη συνέχεια θα ομιλήσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέρων Ελισσαίος, ο οποίος και θα εισάγει τον κόσμο στην εκδήλωση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κύκλο τραγουδιών από έργα του Πεντζίκη, με τη φωνή του Ανδρέα Καρακότα και της Μεικτής και Παιδικής Χορωδίας «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Θεσσαλονίκης», υπό την συνοδεία πιάνου από τον Βασίλη Βαρβαρέσο και βιολοντσέλου από τον Δήμο Γκουνταρούλη. Αποσπάσματα από έργα του Νίκου Γ. Πεντζίκη θα αναγνώσουν οι: Γαβριήλ Ν. Πεντζίκης, Ανδρέας Κωνσταντίνου και Αλεξάνδρα Σταμούλη.

Η είσοδος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) είναι δυνατή μόνο με πρόσκληση, την οποία οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να αναζητήσουν από την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ..

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων