20/03/2023 21/03/2023 Αίσθηση έχει προκαλέσει στις τάξεις τις Εκκλησίας αλλά και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, ένα βίντεο το οποίο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο στο οποίο εμφανίζεται ρασοφόρος να βωμολοχεί, να κάνει άσεμνες χειρονομίες και να απειλεί περαστικούς μπροστά από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς στην Καμάρα. Με αφορμή το βίντεο η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης...
20 Μαρτίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 0:12

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την απρεπή συμπεριφορά ρασοφόρου

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την απρεπή συμπεριφορά ρασοφόρου

Αίσθηση έχει προκαλέσει στις τάξεις τις Εκκλησίας αλλά και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, ένα βίντεο το οποίο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο στο οποίο εμφανίζεται ρασοφόρος να βωμολοχεί, να κάνει άσεμνες χειρονομίες και να απειλεί περαστικούς μπροστά από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς στην Καμάρα.

Με αφορμή το βίντεο η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «ο εμφανιζόμενος ρασοφόρος, μας είναι παντελώς άγνωστος και δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, πιθανόν δε, να μην είναι καν, κανονικός κληρικός ή μοναχός».

Δείτε το εν λόγω βίντεο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης:

Κατόπιν ευρείας κυκλοφορίας που έτυχε αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εν συνεχεία δε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένα βίντεο μικρής διάρκειας, στο οποίο εμφανίζεται ρασοφόρος να συμπεριφέρεται απρεπώς έξω από τον Ιερό Ναό Παναγίας της Δεξιάς στην «Καμάρα», επιθυμούμε να καταστήσουμε γνωστό, ότι ο εμφανιζόμενος ρασοφόρος, μας είναι παντελώς άγνωστος και δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, πιθανόν δε, να μην είναι καν, κανονικός κληρικός ή μοναχός.

Κατόπιν επικοινωνίας με τους υπευθύνους του Ι.Ν. Παναγίας της Δεξιάς, ενημερωθήκαμε, ότι έχει εμφανισθεί προσφάτως στην περιοχή, δημιουργώντας δυστυχώς και άλλα ζητήματα με την γένει παρουσία του.

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την λύπη μας και θλιβόμαστε για τον σκανδαλισμό που ενδεχομένως προκλήθηκε από την συγκεκριμένη ανάρμοστη και απάδουσα σε οποιονδήποτε φέρει ιερατικό σχήμα, συμπεριφορά.
Θα είχε όμως και κάποιο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι προηγήθηκε της λήψης του συγκεκριμένου στιγμιοτύπου…

Τέλος, ας μας επιτραπεί να διατυπώσουμε την άποψη, ότι -σύμφωνα και με το πνεύμα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διερχόμαστε- η αντιμετώπιση των διαφόρων «προκλητικών» ζητημάτων καλό είναι να γίνεται, όχι με διάθεση θεατρινισμού, εξουθένωσης και αργολογίας, αλλά με πνεύμα «σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης…»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων