22/04/2022 23/04/2022 Με ιεροπρέπεια και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Την ακολουθία του Επιταφίου, τέλεσαν οι ιερείς του ναού, αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, ο Πρωτ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο...
22 Απριλίου, 2022 - 22:36
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 11:37

Η περιφορά του Επιταφίου στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Η περιφορά του Επιταφίου στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης

Με ιεροπρέπεια και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

  • Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Την ακολουθία του Επιταφίου, τέλεσαν οι ιερείς του ναού, αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, ο Πρωτ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο ιεροδ. Αλέξανδρος Νικολόγιου.

Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς και με κατάνυξη οι χοροί των ιεροψαλτών μαζί με τις χορωδίες τους, με προεξάρχοντα στον δεξιό χορό τον κ. Στυλιανό Ζαχαρίου και στον αριστερό τον κ. Αθανάσιο Πολίτη.

Αμέσως μετά τα Εγκώμια και τα Αναστάσιμα Ευλογητάρια, οι ιερείς με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, πραγματοποίησαν την περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Κατά την περιφορά του Επιταφίου δεήθηκαν για τους δοκιμαζόμενους αδελφούς αλλά και για όσους αναπαύονται εν χώρα ζώντων.

Συνθέσεις απόλυτα συνυφασμένες με το Θείο Πάθος παιάνισε η Φιλαρμονική μπάντα του δήμου Θεσσαλονίκης όση ώρα συνόδευε την Λιτανεία του Επιταφίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων