22/04/2024 22/04/2024 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η ιστορική πρώτη εμφάνιση του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, κατά την Ακολουθία του Ε’ Κατανυκτικού Εσπερινού χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου. Το Δεξί αναλόγιο κόσμησε το ιστορικό Σωματείο Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Πάρη...
22 Απριλίου, 2024 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2024 - 17:30

Η χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων έψαλλε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Η χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων έψαλλε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η ιστορική πρώτη εμφάνιση του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, κατά την Ακολουθία του Ε’ Κατανυκτικού Εσπερινού χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Το Δεξί αναλόγιο κόσμησε το ιστορικό Σωματείο Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Πάρη Γκούνα Άρχοντα Υμνωδό της Μ.τ.Χ.Ε. και στο αριστερό αναλόγιο το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων με χοράρχη τον Καθηγητή και Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων κ. Παναγιώτη Καλαμπάκα.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος εκφράστηκε για το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων με τα θερμότερα λόγια και το ευχαρίστησε για την σωστή εκτέλεση των ύμνων και δια του αποτελέσματος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί έκλεισε ο κύκλος των Κατανυκτικών Εσπερινών με τα δύο αυτά ιστορικά Σωματεία.

Στη συνέχεια και κατά τη δεξίωση που παρατέθηκε στο Σωματείο από τους εγκάρδιους ιερείς του ναού και του εκκλησιαστικού συμβουλίου στην αίθουσα «Καταφυγή» ο Πρόεδρος Αθανάσιος Γ. Δημητρίου μαζί με τον Αντιπρόεδρο Αθανάσιο Τζέλη και τον ταμία Ευθύμιο Σπύρου επέδωσαν στον Μητροπολίτη κ. Φιλόθεο τον θυρεό του Σωματείου που φέρει την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού καθώς και το μουσικό βιβλίο του αειμνήστου δασκάλου Κωνσταντίνου Ηλιάδη «Μεγάλη Δίτομος Βυζαντινή Θεία Λειτουργία». Το ίδιο βιβλίο προσέφεραν και στον Πρόεδρο του Σωματείου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης Άρχοντα Πάρη Γκούνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων