14/04/2023 14/04/2023 Με την παρουσία πλήθους πιστών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως του αχράντου Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, της Αποκαθηλώσεως και στη συνέχεια την ακολουθία της...
14 Απριλίου, 2023 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2023 - 12:59

Ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στον Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στον Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Με την παρουσία πλήθους πιστών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως του αχράντου Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, της Αποκαθηλώσεως και στη συνέχεια την ακολουθία της ταφής του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, τέλεσαν οι ιερείς του ναού, αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, πρωτ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο ιεροδ. Αλέξανδρος Νικολόγιου.

Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς και με κατάνυξη οι χοροί των ιεροψαλτών.

Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα των Παθών του Ιησού. Ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.

Αρκετοί είναι οι πιστοί που θα συρρεύσουν στους Ιερούς Ναούς για να προσκυνήσουν τους Επιταφίους, να ψάλλουν τα Εγκώμια και να ακολουθήσουν την περιφορά του Κυρίου και Σωτήρα μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων