16/12/2019 16/12/2019 Με ξενάγηση στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμο, παρουσία δεκάδων κληρικών από Ιερούς Ναούς της πόλης, ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα, 16 Δεκεμεβρίου 2019, η έκθεση έργων τέχνης που φιλοξενήθηκε στο Διοικητήριο, με τίτλο «Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη». Στην προσφώνησή του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) ευχαρίστησε θερμά την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης...
16 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2019 - 18:40

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δεκάδες κληρικοί στην Έκθεση στο Διοικητήριο

Διαδώστε:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δεκάδες κληρικοί στην Έκθεση στο Διοικητήριο

Με ξενάγηση στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμο, παρουσία δεκάδων κληρικών από Ιερούς Ναούς της πόλης, ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα, 16 Δεκεμεβρίου 2019, η έκθεση έργων τέχνης που φιλοξενήθηκε στο Διοικητήριο, με τίτλο «Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη».

Στην προσφώνησή του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) ευχαρίστησε θερμά την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την πολύτιμη συνεργασία της, αλλά και τους Ιερούς Ναούς στα όρια της διοικητικής της ευθύνης, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στο δανεισμό σπάνιων εικόνων (έργων τέχνης) του 19ου αιώνα.

Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, ο κ. Καράογλου επέδωσε στον Παναγιώτατο αναμνηστικό χαρακτικό με θέμα τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης, του καλλιτέχνη Δ. Καρκατσέλη, το οποίο φιλοτεχνήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της έκθεσης.

 

 

Στην αντιφώνηση του, ο Παναγιώτατος, κ.κ. Άνθιμος, συνεχάρη τον κ. Θεόδωρο Καράογλου για την πρωτοβουλία, αλλά και για την εξαιρετική δουλειά που έγινε σε επίπεδο επιμελητών και στελεχών του Διοικητηρίου. Τέλος, ευχήθηκε την ανάληψη και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών που θα αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων