21/02/2019 21/02/2019 Το Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» λειτουργεί ως ανεξάρτητη Υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αυτοτελούς διαχείρισης και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Οι σκοποί του Ιδρύματος περιλαμβάνουν την προαγωγή της μελέτης και έρευνας της Ορθόδοξης Χριστιανικής και Εκκλησιαστικής Παράδοσης και του Ορθόδοξου Πολιτισμού, την παροχή κάθε βαθμίδας εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και...
21 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:07
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2019 - 18:22

Το Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς»

Διαδώστε:
Το Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς»

Το Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» λειτουργεί ως ανεξάρτητη Υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αυτοτελούς διαχείρισης και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Οι σκοποί του Ιδρύματος περιλαμβάνουν την προαγωγή της μελέτης και έρευνας της Ορθόδοξης Χριστιανικής και Εκκλησιαστικής Παράδοσης και του Ορθόδοξου Πολιτισμού, την παροχή κάθε βαθμίδας εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, τη φιλοξενία, την εκπαίδευση και ανταλλαγή επιστημονικών και ιερατικών αποστολών από και προς άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες βαλκανικών και μεσογειακών χωρών, στα πλαίσια θρησκευτικού, προσκυνηματικού ή συνεδριακού τουρισμού, τη διοργάνωση συνεδρίων σχετικών με τους ανωτέρω σκοπούς, τις εκδόσεις βιβλίων, περιοδικών και εν γένει εντύπων, τις επιστημονικές εργασίες και τη δημοσίευση των πορισμάτων των συνεδρίων, τη δημιουργία εκπαιδευτικών ή άλλων προγραμμάτων, την ένταξη των ανωτέρω σκοπών σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα και τη συνεργασία με άλλα ιδρύματα έχοντα παρεμφερείς σκοπούς.

Το Ίδρυμα, μεταξύ άλλων, έχει σημαντική εμπειρία σε θεολογικά/ εκκλησιαστικά θέματα, έχει ήδη συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά (ενδεικτικά, στην ψηφιοποίηση της Αγ. Γραφής) και ερευνητικά (ενδεικτικά, παραγωγή ντοκιμαντέρ για τον Απ. Παύλο) προγράμματα. Είναι ο κεντρικός ερευνητικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης στη Θεολογική Επιστήμη και εκδίδει ένα από τα πιο αξιόλογα και έγκριτα θεολογικά περιοδικά του Ελληνικού Χώρου τον «Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά».

Στους χώρους του Ιδρύματος στεγάζονται επίσης η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού. Βρίσκεται στην οδό Ν.Πλαστήρα 65-Χαριλάου Θεσσαλονίκη περίπου 15 λεπτά από το κέντρο της πόλης και 20 λεπτά από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Συνεδριακό Κέντρο

Το Συνεδριακό Κέντρο «Διακονία» του Ιδρύματος Ἁγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς» διαθέτει 2 αμφιθέατρα χωρητικότητας 342 και 97 ατόμων, 2 αίθουσες συνεδριάσεων , δυνατότητα μπουφέ και γεύματος και άνετους χώρους στάθμευσης. Οργανώνονται Συνέδρια , Ημερίδες, Συναντήσεις Εργασίας, Παρουσιάσεις Προϊόντων , Εκθέσεις και Κοινωνικές Εκδηλώσεις,

Ο σύγχρονος εξοπλισμός του αμφιθεάτρου αποτελείται από Οθόνη Προβολής , Overhead Projector , Ηχητική και Μικροφωνική Εγκατάσταση , Κονσόλα φωτισμού, 5 μεταφραστικές καμπίνες με ασύρματη μετάφραση και δυνατότητα μαγνητοφώνησης και καταγραφής σε ψηφιακό video.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων