08/04/2024 09/04/2024 Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε το απόγευμα της Γ’ Κυριακής των Νηστείων της Σταυροπροσκυνήσεως, 7ης Απριλίου 2024, ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον ιστορικό Ιερό Ναό της Μεγαλής Παναγίας – Αγίου Δημήτριου πόλεως των Θηβών στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, μετά από ευγενή πρόσκληση του...
08 Απριλίου, 2024 - 21:18
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2024 - 1:32

Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας-Αγίου Δημητρίου Θήβας

Διαδώστε:
Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας-Αγίου Δημητρίου Θήβας

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε το απόγευμα της Γ’ Κυριακής των Νηστείων της Σταυροπροσκυνήσεως, 7ης Απριλίου 2024, ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον ιστορικό Ιερό Ναό της Μεγαλής Παναγίας – Αγίου Δημήτριου πόλεως των Θηβών στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, μετά από ευγενή πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου.

Στον Kατανυκτικό Eσπερινό συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θήβας και εφημέριος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Γεωργίος Τουλουμάκος, καθώς επίσης και ιερείς εκ των ενοριακών ιερών ναών της Θήβας.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στο ιερό σύμβολο του Τιμίου Σταυρού τον οποίο προβάλει η Εκκλησία εν μέσω της Αγίας Τεσσαρακοστής.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε και τον προσκληθέντα ομιλητή Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ταλαντίου κ. Επιφάνιο για την συμμετοχή του στον αποψινό κατανυκτικό εσπερινό.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία του καθώς επίσης και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την ευγενική πρόσκληση του στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος κ. Επιφάνιος αναφέρθηκε με τον θεόπνευστο λόγο στην σημερινή εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Επιφάνιος αναφέρθηκε και στην διδασκαλία της εκκλησίας η οποία παρουσιάζει τον τίμιο σταυρό με την χαρά της αναστάσεως.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Iερού Nαού κ. Χρήστος Καραθανασόπουλος ο Πρεσβύτερος π. Δημήτριος Αναδιώτης με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων