04/03/2024 04/03/2024 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε χθες, Κυριακή του Ασώτου, τη Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Γκέλη στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου-Προστασίας των Χριστιανών Ασωπίας, με τη συμμετοχή πολλών πιστών, των οικείων και των πνευματικών παιδιών του μακαριστού ιερέα. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό...
04 Μαρτίου, 2024 - 15:09
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2024 - 14:49

Ι.Μ. Θηβών: Κυριακή του Ασώτου – Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού π. Κωνσταντίνου Γκέλη

Διαδώστε:
Ι.Μ. Θηβών: Κυριακή του Ασώτου – Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού π. Κωνσταντίνου Γκέλη

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε χθες, Κυριακή του Ασώτου, τη Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Γκέλη στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου-Προστασίας των Χριστιανών Ασωπίας, με τη συμμετοχή πολλών πιστών, των οικείων και των πνευματικών παιδιών του μακαριστού ιερέα.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας αναλύοντας την παραβολή του ασώτου υιού ή του σπλαχνικού πατέρα, ενώ αναφέρθηκε και στο χρυσό κανόνα:

“Πάντα οὖν ὅσα ἂν θέλητε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, οὕτω καὶ ὑμεῖς ποιῆτε αὐτοῖς· οὗτος γάρ ἐστιν ὁ νόμος καὶ οἱ προφῆται”, που αναφέρει ο Χριστός στην επί Όρους Ομιλία Του. Επίσης, αναφέρθηκε στο μακαριστό π. Κωνσταντίνο Γκέλη, ο οποίος υπήρξε κτίτωρ της Ιεράς Μονής και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του. Μετά τη Θ.Λειτουργία και το Μνημόσυνο σε αίθουσα της Μονής παρουσιάσθηκε αφιέρωμα με φωτογραφίες από τη ζωή του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Γκέλη.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ξηρονομή, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, και ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου Ξηρονομαίων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων