20/03/2023 20/03/2023 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος  ιερούργησε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.  Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στη σημασία του Σταυρού και γιατί τον προσκυνούμε και ανέλυσε τους στίχους από το συναξάρι της ημέρας. “Τη αυτού δυνάμει, Χριστέ ο Θεός, και ημάς των του πονηρού διαφύλαξον επηρειών,...
20 Μαρτίου, 2023 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 20:13

Ο Μητροπολίτης Θηβών για τη σημασία του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών για τη σημασία του Τιμίου Σταυρού

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος  ιερούργησε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.  Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στη σημασία του Σταυρού και γιατί τον προσκυνούμε και ανέλυσε τους στίχους από το συναξάρι της ημέρας.

“Τη αυτού δυνάμει, Χριστέ ο Θεός, και ημάς των του πονηρού διαφύλαξον επηρειών, και τα θεία σου Πάθη, και την ζωηφόρον Ανάστασιν προσκυνήσαι αξίωσον, το τεσσαρακονθήμερον ευμαρώς διανύσαντας στάδιον, και ελέησον ημάς ως μόνος αγαθός και φιλάνθρωπος”. Επίσης, ανέλυσε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας: “όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι…”, είπε μεταξύ άλλων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αραχώβης. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, καθώς και για τον Σταυρό τον οποίο προβάλλει η Εκκλησία μας πάντα, αλλά και την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, προς ενίσχυση των πιστών στο μέσον της Αγίας Τεσσαρακοστής, το μοναδικό ακατάλυτο ανά τους αιώνες σύμβολο, που από όργανο φρικτού θανάτου, έγινε σύμβολο ζωής και δόξας, γιατί πάνω του συντελέσθηκε η σωτηρία των ανθρώπων με την εκούσια θυσία του Χριστού.

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Κάστρου με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία είναι η ολκάδα αυτών που θέλουν να σωθούν και το λιμάνι αυτών που ταξιδεύουν στο πέλαγος της ζωής, όπως αναφέρει ο ποιητής του Ακαθίστου Ύμνου, και τόνισε την μεγίστη προσφορά της Θεοτόκου στο έργο της Θείας Οικονομίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων