20/09/2020 20/09/2020 Σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, που η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη του μεγαλομάρτυρος Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας του, της συζύγου του Θεοπίστης και των υιών του Αγαπίου και Θεοπίστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Τανάγρας. Ο...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 19:00

«Ο Σταυρός είναι το σημάδι της ελπίδας μας»

Διαδώστε:
«Ο Σταυρός είναι το σημάδι της ελπίδας μας»

Σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, που η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη του μεγαλομάρτυρος Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας του, της συζύγου του Θεοπίστης και των υιών του Αγαπίου και Θεοπίστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Τανάγρας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και τόνισε τη σημασία που έχει ο Σταυρός του Χριστού στη ζωή μας. «Ο Σταυρός είναι ο φύλαξ της Οικουμένης, και σήμερα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «μέσα από τις δυσκολίες των τελευταίων μηνών που περνάει η χώρα μας αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος, ο Σταυρός είναι το σημάδι της ελπίδας μας και το στήριγμά μας».

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων