23/08/2019 23/08/2019 Είναι κάποιοι τόποι που όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν ξεθωριάζουν, αλλά σαν τα λουλούδια μένουν ολάνθιστοι σκορπώντας απλόχερα το άρωμά τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Παρνασσός με το στολίδι του, την Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, που χθες και σήμερα φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχτεί τη λαοθάλασσα που πλημμύρισε την ανθοστόλιστη αυλή...
23 Αυγούστου, 2019 - 19:59

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας

Είναι κάποιοι τόποι που όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν ξεθωριάζουν, αλλά σαν τα λουλούδια μένουν ολάνθιστοι σκορπώντας απλόχερα το άρωμά τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Παρνασσός με το στολίδι του, την Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, που χθες και σήμερα φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχτεί τη λαοθάλασσα που πλημμύρισε την ανθοστόλιστη αυλή της, για να προσκυνήσει την Παναγιά την Οδηγήτρια, ψελλίζοντας στα χείλη και στην καρδιά προσευχές ευχαριστίας, παρακλήσεως και ικεσίας.

23 Αυγούστου 2019, Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και το εσπέρας της παραμονής, Πέμπτη 22 Αυγούστου, στο χιλιόχρονο Καθολικό της Μονής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, με τον οποίο συνέψαλαν οι καλλικέλαδοι ψάλτες μας με επικεφαλής τους Πρωτοψάλτες του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας κ. Ηλία Στάθη και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λεβαδείας κ. Γεώργιο Φρέσσα. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πέριξ της Ιεράς Μονής, την οποία συνόδευσαν πλήθη πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στην Παναγία, η οποία έφερε στον κόσμο την όντως ζωή, που είναι ο Χριστός, ο οποίος με την Ανάστασή Του κατήργησε το θάνατο και χάρισε στους ανθρώπους την αιώνια ζωή και γι’ αυτό, όπως είπε, γιορτάζουμε την κοίμησή Της, γιατί δεν οδηγήθηκε στον θάνατο και στην ανυπαρξία, αλλά στην όντως ζωή, τον ίδιο τον Θεό. Τόνισε ότι η Παναγία αιώνες τώρα βρίσκεται σε στάση δεήσεως και μεταφέρει τα προβλήματα, τον πόνο και τα δάκρυα των ανθρώπων στον Υιό της και γίνεται πρεσβευτής όλων μας, για να μας οδηγήσει στην όντως ζωή. Και ευχήθηκε οι πρεσβείες και η χάρη της Παναγίας να είναι πάντα κοντά μας.

Ο κ. Νεκτάριος ιδιαίτερα συγκινημένος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στο ιστορικό Μοναστήρι της Ιερουσαλήμ, στο οποίο, όπως είπε, έχει λειτουργήσει αμέτρητες φορές και με συγκίνηση θυμάται τις μακαριστές Γερόντισσες Χριστοδούλη και Θεοκλήτη, και είδε γνωστά πρόσωπα που έζησε μαζί τους στις κατασκηνώσεις.

Επίσης, εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αδελφό του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, γιατί πάντα του δείχνει την αγάπη του και φιλοξενεί στις κατασκηνώσεις στον Παρνασσό τα παιδιά της Αργολίδος.

Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 23 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου, στην οποία συμμετείχαν πολυάριθμοι πιστοί. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδης. Πριν την απόλυση, όπως κάθε χρόνο, στην ολάνθιστη αυλή της Μονής κάτω από τη σκιά της Λιάκουρας, της κορφής του Παρνασσού, τελέστηκε η αρτοκλασία. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, και ευχήθηκε στη Γερόντισσα Ξένη και στους πιστούς η Παναγία Μητέρα μας, στην οποία όλοι προστρέχουμε ταπεινοί ικέτες, να μας σκέπει και να πρεσβεύει για όλους μας στον Υιό και Θεό της.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας κ. Ηλίας Στάθης με τη συνοδεία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων