26/08/2021 26/08/2021 Στη Θεία Λειτουργία για τη μνήμη των Αγίων Αυταδέλφων Φλώρου και Λαύρου την Κυριακή 22 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καμπιών, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου της Μονής π. Κυπριανού Θεοχάρη. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τον π. Κυπριανό...
26 Αυγούστου, 2021 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2021 - 13:26

Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Θηβών

Διαδώστε:
Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Θηβών

Στη Θεία Λειτουργία για τη μνήμη των Αγίων Αυταδέλφων Φλώρου και Λαύρου την Κυριακή 22 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καμπιών, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου της Μονής π. Κυπριανού Θεοχάρη.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τον π. Κυπριανό αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου ο Ιησούς περιπατεί επάνω στη θάλασσα, τονίζοντας ότι πρέπει να έχει πίστη στο Θεό και στις δυσκολίες της ζωής να μην ολιγοπιστεί, όπως ο Πέτρος στην ευαγγελική περικοπή, αλλά να έχει εμπιστοσύνη και να καταφεύγει με την προσευχή στον Θεό που είναι η πηγή της ζωής.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος με ιδιαίτερη συγκίνηση χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Λουκά Γούλα, Φοιτητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υιό του αειμνήστου ιερέως Γεωργίου Γούλα και της Πρεσβυτέρας Ευδοκίας, από το χωριό Άγιος Γεώργιος Λεβαδείας.

Ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση αναφέρθηκε στον μακαριστό ιερέα Γεώργιο, ο οποίος υπήρξε πνευματικό του ανάστημα, λέγοντας ότι θα χαίρεται από εκεί ψηλά που βρίσκεται για τον υιό του Λουκά, στον οποίο ευχήθηκε να αγαπά και να ευλαβείται την Αγία Εκκλησία και με σύνεση να διακονεί στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων