03/01/2021 03/01/2021 Εορτάσθηκε την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021 η εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου, η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και...
03 Ιανουαρίου, 2021 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2021 - 11:31

Ειδική δέηση για την προστασία από τον κορωνοϊό την Πρωτοχρονιά στην Ιεράπετρα

Διαδώστε:
Ειδική δέηση για την προστασία από τον κορωνοϊό την Πρωτοχρονιά στην Ιεράπετρα

Εορτάσθηκε την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021 η εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου, η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιλ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και τους Εφημερίους του ναού, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας.

Αντί κηρύγματος, κατά τη διάρκεια του κοινωνικού, αναγνώσθηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τέλεσε ειδική δέηση για την προστασία από την λοιμική νόσο του κορωνοϊού και στη συνέχεια ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα. Ακολούθως ο Σεβ. κ. Κύριλλος. προέστη στην επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους και ευχήθηκε από καρδίας σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά και ο Φιλάνθρωπος Θεός να χαρίζει σε όλους υγεία πνευματική και σωματική και να απαλλάξει σύντομα την ανθρωπότητα από τη λαίλαπα της λοιμικής νόσου του κορωνοϊού.

Παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδουλάκης και ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα (Κ.Υ.Α. Δ1α/Γ.Π. οικ.80588/Φ.Ε.Κ. 5509/τ.Β΄/15.12.2020).

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων