23/04/2022 23/04/2022 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου (Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2022. Κατά τη συνάντηση των έξι Ενοριών της πόλης αναπέμφθηκε δέηση μπροστά από το παλαιό Δημαρχείο της Ιεράπετρας και ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε...
23 Απριλίου, 2022 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 19:10

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και η συνάντηση των Επιταφίων των Ενοριών της Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και η συνάντηση των Επιταφίων των Ενοριών της Ιεράπετρας

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου (Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2022.

Κατά τη συνάντηση των έξι Ενοριών της πόλης αναπέμφθηκε δέηση μπροστά από το παλαιό Δημαρχείο της Ιεράπετρας και ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους καλή ανάσταση και χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη, υπομονή και με τη χάρη του υπέρ ημών παθόντος, σταυρωθέντος, ταφέντος και αναστάντος σε λίγες ώρες Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Τους ύμνους της βραδιάς απέδωσε αριστοτεχνικά ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρώνης, ενώ Πολυμελής Χορωδία υπό τη διεύθυνσή του έψαλλε και φέτος τα εγκώμια του Επιταφίου θρήνου. Ακολούθησε η έξοδος και η περιφορά του Επιταφίου και, μετά από δύο χρόνια ματαίωσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή συνάντηση των Επιταφίων των έξι Ενοριών της πόλης της Ιεράπετρας.

Την περιφορά του Επιταφίου συνόδευε Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ιεράπετρας, που παιάνισε πένθιμα εμβατήρια που είναι συνυφασμένα με την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ ο χορός των ιεροψαλτών απέδωσε τα Εγκώμια του Επιταφίου θρήνου.

Ανάμεσα στο πλήθος των χριστιανών που συμμετείχαν και ακολούθησαν την έξοδο και την περιφορά του Επιταφίου ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη, τις Αντιδημάρχους κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και Χρύσα Χατζημαρκάκη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργο Ασπραδάκη, και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αργύρης Πανταζής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων