27/07/2021 27/07/2021 Το εσπέρας της Δευτέρας τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό στον Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος, συμπαστατούμενος από Ιερείς της περιοχής ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Στο...
27 Ιουλίου, 2021 - 19:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2021 - 19:05

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Του Αγίου Παντελήμονος με φόντο το γαλάζιο

Διαδώστε:
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Του Αγίου Παντελήμονος με φόντο το γαλάζιο

Το εσπέρας της Δευτέρας τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό στον Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος, συμπαστατούμενος από Ιερείς της περιοχής ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στις πολλές αρετές και τα χαρίσματα του τιμώμενου Αγίου Παντελεήμονος και τόνισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αντιστρατεύεται την επιστήμη και τους επιστήμονες από τα χρόνια ακόμα της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά τους τιμά και ιδιαιτέρως σέβεται τους ιατρούς και την ιατρική επιστήμη. Μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Το ίδιο έπραξε και ο ανάργυρος ιατρός και μάρτυς Παντελεήμων, η πολιτεία του οποίου είναι φωτεινός οδοδείκτης και φάρος πνευματικός στους δυσχείμερους καιρούς μας για όλη την ανθρωπότητα που μαστίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού. Είναι δώρο Θεού στον σύγχρονο άνθρωπο οι γιατροί, οι ερευνητές και οι νοσηλευτές και όλοι όσοι καθημερινά εδώ και πολλούς μήνες αγωνίζονται και υπερβάλλουν εαυτούς για να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Είναι δώρο Θεού το εμβόλιο και μονόδρομος για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν πρέπει να συγχέομε τα πράγματα μέσα στην Εκκλησία. Άλλο τα ιατρικά και άλλο τα πνευματικά. Όταν εμβολιαζόμαστε δεν αρνούμαστε ούτε τον Χριστό ούτε προδίδουμε την πίστη μας, όπως τονίζουν ορισμένοι. Δεν χωρούν τέτοιες θεωρίες μέσα στην Εκκλησία του Χριστού που μας θέλει ελεύθερους χριστιανούς και σκεπτόμενους και όχι διαχωρισμένους σε αρνητές και προδότες. Αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή ως πολύτιμο δώρο και αγαθό του Ζωοδότη Θεού προς τον άνθρωπο. Οι άγιοι μάρτυρες και ο σήμερα τιμώμενος άγιος Παντελεήμων μάς δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ελεηθούμε και να θεραπευθούμε από τα ψυχοσωματικά πάθη μας».

Εκκλησιάσθηκαν πολλοί πιστοί της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης και Νεκτάριος Παπαδάκης, η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΕΙΑ κ. Μαρία Σακκαδάκη, κ.ά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων