08/11/2019 08/11/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, εορτή της συνάξεως των Αγίων ενδόξων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων ασωμάτων δυνάμεων, ο κατάμεστος από πιστούς Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου της πόλεως της Ιεράπετρας. Aνήμερα της πανηγύρεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία...
08 Νοεμβρίου, 2019 - 19:55
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2019 - 19:49

«Να μην στενοχωρούμε τον προσωπικό μας φύλακα άγγελο»

Διαδώστε:
«Να μην στενοχωρούμε τον προσωπικό μας φύλακα άγγελο»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, εορτή της συνάξεως των Αγίων ενδόξων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων ασωμάτων δυνάμεων, ο κατάμεστος από πιστούς Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου της πόλεως της Ιεράπετρας.

Aνήμερα της πανηγύρεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

 

 

 

 

 

Στην ομιλία του ο Σεβ. αναφέρθηκε στους Αγγέλους και στην αποστολή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και όλων των αγγελικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι δοξολογούν ακατάπαυστα και βρίσκονται στην υπηρεσία του Τριαδικού Θεού και παράλληλα διακονούν το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων, καθώς όλοι μας και μέχρι της απολογίας ενώπιον του Κυρίου έχουμε τον φύλακα άγγελό μας.

Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να περιφρουρεί και να προστατεύει ως άγρυπνος φρουρός όλους τους διερχόμενους από την δυτική είσοδο της πόλεως, όπου βρίσκεται ο ναός.

Στην πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος έλαβαν μέρος Κληρικοί της πόλεως και συμμετείχε πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη.

 

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή πιστών της Ιεράπετρας τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

 

 

Στην εμπνευσμένη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της σύναξης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων ασωμάτων δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι οι άγγελοι είναι και αυτοί δημιουργήματα-κτίσματα του Θεού, όπως ο αισθητός κόσμος, αλλά άυλοι, «λειτουργικά πνεύματα εις διακονίαν αποστελλόμενα». Αφού αναφέρθηκε στην πτώση του Εωσφόρου και στην φωνή του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ προς τους υπόλοιπους αγγέλους «στώμεν καλώς», τόνισε ότι οι Άγγελοι υπηρετούν τον Θεό και είναι οι απεσταλμένοι του κυρίως στην Παλαιά Διαθήκη αλλά και παρόντες σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της θείας οικονομίας, όπως στον Ευαγγελισμό, τη Γέννηση και την Ανάσταση του Κυρίου.

 

 

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος σημείωσε ότι κάθε όλοι μας πρέπει να φροντίζουμε να μην στενοχωρούμε τον προσωπικό μας φύλακα άγγελο, προς τον οποίο απευθύνεται η ειδική ευχή στο τέλος του Μικρού Αποδείπνου, και σε κάθε Θεία Λειτουργία ζητάμε «άγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών». Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαιτέρους σε όσους και όσες εορτάζουν, και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να τους περιφρουρεί και να τους σκέπει υπό τας πτέρυγας του.

Στον Μέγα πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος Εφημέριοι της Ιεράπετρας και παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κων/νος Αστροπεπάκης.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων