08/02/2023 08/02/2023 Σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, κατόπιν προσκλήσεως του Λιμενάρχη Αντιπλοιάρχου Λ.Σ. κ. Ιωάννου Παπαδάκη, ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα για το προσωπικό του Λιμεναρχείου και του Λιμενικού Σκάφους Ιεράπετρας το μεσημέρι της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2023. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον...
08 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2023 - 20:52

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης ευλόγησε τη βασιλόπιτα στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης ευλόγησε τη βασιλόπιτα στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας

Σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, κατόπιν προσκλήσεως του Λιμενάρχη Αντιπλοιάρχου Λ.Σ. κ. Ιωάννου Παπαδάκη, ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα για το προσωπικό του Λιμεναρχείου και του Λιμενικού Σκάφους Ιεράπετρας το μεσημέρι της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον Λιμενάρχη και σε όλους τους λιμενικούς χρόνια πολλά και καλή δύναμη στο έργο που επιτελεί το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, έχοντας πάντοτε τη βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του Προστάτου των ναυτικών και των λιμενικών Αγίου Νικολάου. Επίσης ο Σεβασμιώτατος εξήρε τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει το Λιμενικό Σώμα στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι η Τοπική Εκκλησία στηρίζει το σημαντικό έργο του για την αποτελεσματική φρούρηση μιας μεγάλης θαλάσσιας περιοχής νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Παρών στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο οποίος απηύθυνε ευχές για καλή χρονιά και υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή είναι αρωγός στα θέματα που αφορούν το Λιμεναρχείο, όπως στο έργο της συντήρησης και ανακαίνισης του κτηρίου του, για το οποίο οι Υπηρεσίες του Δήμου ανέλαβαν την εκπόνηση της σχετικής μελέτης και την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών. Ευχήθηκε δε του χρόνου να κόψουμε την βασιλόπιτα στο ανακαινισμένο κτήριο.

Ο Λιμενάρχης κ. Ιωάννης Παπαδάκης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τον Δήμαρχο κ. Καλαντζάκη και όλους τους τοπικούς φορείς για την άριστη συνεργασία και τη στήριξη του Λιμεναρχείου, και έδωσε τις ευχές του στο προσωπικό του Λιμεναρχείου.

Στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας εκτός από τον Δήμαρχο κ. Θεοδ. Καλαντζάκη, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ιεράπετρας και Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Ασπραδάκης.

Στην τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας Μεταμορφώσεως του Κυρίου Κάτω Μεράς πρωτ. Ανδρέας Πιτροπάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Ι. Μ. Ναού Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και Αρχιερατικός Επίτροπος της Α´ Αρχιερατικής Περιφέρειας και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων