01/08/2021 01/08/2021 Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, ΣΤ´ Ματθαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, συμπαραστατούμενος από τον ιερατικώς προϊστάμενο του ναού Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη, τον Αιδεσιμολ. πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Ελευθέριο Χρυσοχόου, Γραμματέα του εν Αθήναις Γραφείου...
01 Αυγούστου, 2021 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2021 - 23:53

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, ΣΤ´ Ματθαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, συμπαραστατούμενος από τον ιερατικώς προϊστάμενο του ναού Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη, τον Αιδεσιμολ. πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Ελευθέριο Χρυσοχόου, Γραμματέα του εν Αθήναις Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και τον Διάκονο Τίτο Ματαλλιωτάκη.

Τον θείο λόγο κήρυξε κατά προτροπή του Σεβ. κ. Κυρίλλου ο Αιδεσιμολ. πρωτ. π. Ελευθέριος Χρυσοχόου, ο οποίος με λόγο μεστό, θεολογικό, απλό, κατανοητό και ευσύνοπτο αναφέρθηκε στα μηνύματα των αναγνωσμάτων της ημέρας, τόσο του αποστολικού όσο και του ευαγγελικού, αλλά και στην εορτή της προόδου του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού και της εισόδου μας στην ιερά περιόδο του Δεκαπενταυγούστου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων