22/08/2022 22/08/2022 Υπογράφηκε στον Δήμο Ιεράπετρας μεταξύ του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του αναδόχου εργολάβου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, η σύμβαση του έργου «Ανέγερση κτιρίου στη θέση της παλαιάς οικίας Πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη, διαμόρφωση μονοπατιού προς τη βρύση και συντήρηση και ανακαίνιση δημοτικού σχολείου...
22 Αυγούστου, 2022 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2022 - 21:02

Παρουσία Μητροπολίτη Ιεραπύτνης η υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση της οικίας του Πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη

Διαδώστε:
Παρουσία Μητροπολίτη Ιεραπύτνης η υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση της οικίας του Πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη

Υπογράφηκε στον Δήμο Ιεράπετρας μεταξύ του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του αναδόχου εργολάβου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, η σύμβαση του έργου «Ανέγερση κτιρίου στη θέση της παλαιάς οικίας Πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη, διαμόρφωση μονοπατιού προς τη βρύση και συντήρηση και ανακαίνιση δημοτικού σχολείου του οικισμού Μεταξοχωρίου» συνολικού ύψους 133.000 ευρώ.

Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ασπραδάκης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Μεταξοχωρίου κ. Κωνσταντίνος Λαμπράκης, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Πολιτιστικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου «ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ» κ. Ιωάννης Μπλαζαντωνάκης και κα. Δέσποινα Φανουράκη και η συνεργάτης του δημάρχου αρχιτέκτων κα. Νίκη Σαμπροβαλάκη.

Η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά την ανέγερση κτιρίου στο σημείο όπου βρίσκεται το πατρικό κτίσμα του Πατριάρχη Μελέτιου Μεταξάκη. Εκεί πρόκειται να στεγαστούν ενθυμήματα της εποχής του καθώς και αντικείμενα της λαογραφίας της περιοχής. Επιπλέον, προβλέπεται η διαμόρφωση του μονοπατιού προς τη βρύση του οικισμού Μεταξοχωρίου και του χώρου στάσης. Τέλος, αντικείμενο του έργου είναι και η εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών συντήρησης, βελτίωσης και ανακαίνισης του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Μεταξοχωρίου.

Όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

«Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία υλοποίησης του έργου. Ενός έργου που από τη μία έχει σκοπό να τιμήσει και να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη του Πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη και από την άλλη να καταστήσει το Μεταξοχώρι σημείο αναφοράς ιστορικού ενδιαφέροντος.

Ως Δημοτική Αρχή στόχος μας είναι, μέσα και από την ανάπλαση που περιλαμβάνει το έργο, να εντάξουμε το Μεταξοχώρι σε μια «πολιτιστική-τουριστική διαδρομή», που θα περιλαμβάνει τα δυτικά χωριά του Δήμου μας αναδεικνύοντας ιστορικά σημεία και άλλα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών δίνοντας παράλληλα και ώθηση στην τοπική οικονομία.

Ευχαριστώ θερμά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για τη συμβολή του και την άριστη συνεργασία σε έργα κοινωνικού και πολιτισμικού χαρακτήρα του Δήμου μας και την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την πολύτιμη συνεισφορά του», σύμφωνα με τον  Δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόσιο Καλαντζάκη.

 

Πηγή: cretalive

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων