08/07/2019 08/07/2019 Τo Σάββατο 6 Ιουλίου, μνήμη του Οσίου Σισώη του Μεγάλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλαβεστάτου Διακόνου...
08 Ιουλίου, 2019 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2019 - 21:59

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιεράπετρα

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιεράπετρα

Τo Σάββατο 6 Ιουλίου, μνήμη του Οσίου Σισώη του Μεγάλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλαβεστάτου Διακόνου π. Εμμανουήλ Μπιτσακάκη.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο θεοσύστατο Μυστήριο της Ιερωσύνης, με το οποίο ο άνθρωπος λαμβάνει το ύψιστο αξίωμα και γίνεται συλλειτουργός του Αρχιερέως Χριστού. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Το Μυστήριο της Ιερωσύνης είναι ένα μέγα και συνεχές θαύμα που απεργάζεται μέσα στην Εκκλησία η φιλανθρωπία του Θεού. Είναι μέγα χάρισμα του Αγίου Πνεύματος, που απορρέει από την αιωνία Ιερωσύνη του Χριστού, και καθιστά τον χειροτονούμενο οικονόμον μυστηρίων Θεού και όργανον της θείας χάριτος. Σύμφωνα με τον Άγιο Ισίδωρο τον Πηλουσιώτη ο Ιερεύς είναι ένας λύχνος, ένα φως, το οποίο ανάβει ο ίδιος ο Θεός και τον τοποθετεί πάνω στο λυχνοστάτη του φωτεινού του θρόνου (δηλ. στο άγιο Θυσιαστήριο), για να φεγγοβολεί φωτισμό στην Εκκλησία, ώστε βλέποντας οι άνθρωποι τις φεγγοβόλες ακτίνες της ορθής πίστεως και της αγίας ζωής του, να κατευθύνονται προς τα εκεί και να δοξάζουν τον Θεό, που είναι ο Πατέρας των Φώτων».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο να διατηρήσει άσβεστο τον θείο πόθο του και να γίνει και εκείνος το «φως του κόσμου» και το «άλας της γης», αγωνιζόμενος συνεχώς να κρατήσει τον εαυτό του αγνό και καθαρό από κάθε μολυσμό και ακαθαρσία σαρκός και πνεύματος, και να στολίζεται συνεχώς με τις άγιες αρετές, ώστε βιωματικά να μαρτυρεί και να βεβαιώνει την αλήθεια του Ευαγγελίου. Τέλος του ευχήθηκε να φυλάξει «έως της παρουσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» «την παρακαταθήκην Αυτού» άμεμπτον και ακεραίαν, και να ασκήσει το ιερατικό χάρισμα με φόβο Θεού, με συναίσθηση της ιδιαίτερης ευθύνης του Κληρικού, με ιερό ζήλο και με αυταπάρνηση και θυσιαστική αγάπη μέχρι την ύστατη πνοή της ζωής του, βιώνοντας «εν λόγω και έργω» την Ιερωσύνη του και ελπίζοντας πάντοτε στο άπειρο έλεος του Ζώντος Τριαδικού Θεού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη χειροτονία του νέου Πρεσβυτέρου συμμετείχαν Κληρικοί από την περιοχή της Ιεράπετρας και της Βιάννου και παρέστησαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ιεράπετρας για να αναφωνήσουν το «Άξιος» και να ευχηθούν στο νέο Πρεσβύτερο της Τοπικής μας Εκκλησίας, κατά τη διανομή του αντιδώρου αλλά και στο κέρασμα που ακολούθησε στο Αρχονταρίκι του ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων