21/04/2020 21/04/2020 Το απόγευμα της Κυριακής της Αναστάσεως στις 6 η ώρα, τηρουμένων των όρων της Πολιτείας περί μη διασποράς του Κορωναιού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος και οι Κληρικοί συνήχθησαν στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Δακρυρροούσης και αφού αναγνώστηκε τρις η Εναρκτήριος Ακολουθία του Πάσχα, εκκίνησε η ένδυση του Αρχιερέως και μετά την περάτωση...
21 Απριλίου, 2020 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2020 - 16:08

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Αρναία

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Αρναία

Το απόγευμα της Κυριακής της Αναστάσεως στις 6 η ώρα, τηρουμένων των όρων της Πολιτείας περί μη διασποράς του Κορωναιού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος και οι Κληρικοί συνήχθησαν στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Δακρυρροούσης και αφού αναγνώστηκε τρις η Εναρκτήριος Ακολουθία του Πάσχα, εκκίνησε η ένδυση του Αρχιερέως και μετά την περάτωση της ενδύσεως του και των Κληρικών, σχηματίσθηκε πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, όπου και πανηγυρικά τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης του Πάσχα.

Το Ευαγγέλιο του Εσπερινού ανεγνώσθη σε πέντε γλώσσες:

Ελληνιστί και Αγγλιστί, από τον Σεβασμιώτατο.

Αραβιστί, από τον Παν. Αρχιμ. π. Γαβριήλ Καλαντζή.

Ιταλιστί, από τον Αιδ. π. Κωνσταντίνο Αγούλα και

Σε Ομηρικό εξάμετρο, από τον Αίδ. Οικ. π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη.

Ακολούθησε η Ανάγνωση της Πασχαλίου Εγκυκλίου από τον Παν. Αρχιμ. π. Παίσιο Σουλτανικά.

Όταν άρχισαν να ψάλλωνται τα Απόστιχα του Εσπερινού δημιουργήθηκε πομπή και ακολούθησε Λιτανεία της Πανσέπτου Εικόνος της Αναστάσεως πέριξ του Ιερού Ναού. Στο σημείο που ευρίσκονται τα μνημεία των αειμνήστων Επισκόπων Ιερισσού Σωκράτους και Νικοδήμου και των αοιδίμων Ιερέων που ευλαβώς ιεράτευσαν στις Ενορίες της Αρναίας, όπισθεν του Ιερού Βήματος, εψάλη δέησις υπέρ αναπαύσεώς Τους. Η όλη πομπή κατέληξε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου ο Σεβασμιώτατος προσέφερε το πασχαλινό αβγό στους ελάχιστους μετέχοντες συνεργάτες του Κληρικούς.

Λυπηρό θέαμα κατά την ώρα της Απολύσεως που χτυπούσαν οι καμπάνες πανηγυρικά, ελάχιστοι Αρνιώτες ευρισκόμενοι στο δρόμο, στάθηκαν στα κάγκελα της περιφράξεως του Ιερού Ναού και δακρυσμένοι συνέψαλλαν με όλους το τελευταίο Χριστός Ανέστη που στερήθηκαν για φέτος! Είπαμε ότι οι καμπάνες αχολογούσαν, αλλά ο Δεσπότης μας ερμήνευσε το πανηγυρικό σάλπισμά τους ως ένα ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΥΡΙΕ;

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων