22/04/2019 22/04/2019 Η Αρναία σήμερα υποδέχτηκε το Τίμιο Ξύλο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το οποίο επιστρέφοντας από τα Πετροκέρασα παρέμείνε για δύο ώρες, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου για προσκύνηση και ευλογία των πιστών. Ένα αρχαίο ιερό έθιμο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από το έτος 1768 και δίνει την ευκαιρία σε όσους προσήλθαν στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πετροκεράσων να ασπασθούν...
22 Απριλίου, 2019 - 15:22

Το Τίμιο Ξύλο υποδέχτηκε η Αρναία

Διαδώστε:
Το Τίμιο Ξύλο υποδέχτηκε η Αρναία

Η Αρναία σήμερα υποδέχτηκε το Τίμιο Ξύλο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το οποίο επιστρέφοντας από τα Πετροκέρασα παρέμείνε για δύο ώρες, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου για προσκύνηση και ευλογία των πιστών. Ένα αρχαίο ιερό έθιμο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από το έτος 1768 και δίνει την ευκαιρία σε όσους προσήλθαν στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πετροκεράσων να ασπασθούν το Τίμιο Ξύλο, που εδώ και δέκα αιώνες είναι το μεγαλύτερο κειμήλιο της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου στο Άγιον Όρος και στην επιστροφή του γίνεται και η ολιγόωρη φιλοξενία του στην Αρναία.

Πηγή:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων