26/05/2023 26/05/2023 Την Πέμπτη της Αναλήψεως, 25 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων και Αγίου Νικοδήμου, με συλλειτουργούς τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τους εφημερίου του Ιερού Ναού και τον διάκονο π. Νικόδημο Μαλαματένιο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας...
26 Μαΐου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2023 - 13:53

Ο Ιλίου Αθηναγόρας στην πανήγυρη της Αναλήψεως στην ενορία των Αγίων Μυροφόρων

Διαδώστε:
Ο Ιλίου Αθηναγόρας στην πανήγυρη της Αναλήψεως στην ενορία των Αγίων Μυροφόρων

Την Πέμπτη της Αναλήψεως, 25 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων και Αγίου Νικοδήμου, με συλλειτουργούς τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τους εφημερίου του Ιερού Ναού και τον διάκονο π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το απολυτίκιο της Αναλήψεως και ιδιαίτερα τη σημασία των μετοχών «χαροποιήσας» και «βεβαιωθέντων» στους μαθητές και στη σχέση τους με τον αναστημένο Χριστό, οι οποίοι βεβαιωθέντες για την Ανάσταση, προσδοκούν την εκπλήρωση της επαγγελίας Του για την έλευση και παρουσία στον κόσμο και στην Εκκλησία Του του Παρακλήτου, του Αγίου Πνεύματος.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας και δημοτικοί σύμβουλοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων