11/01/2023 11/01/2023 Την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, θα εορταστεί για πρώτη φορά στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων η μνήμη του Αγίου Ιερεμίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προέβη χθες στην Αγιοκατάταξη του Πατριάρχη Ιερεμία Α’. Με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων αναφέρεται στο γεγονός της Αγιοκατάταξης καθώς ο νέος Άγιος της...
11 Ιανουαρίου, 2023 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2023 - 13:46

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων για την Αγιοκατάταξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Ιερεμία Α’

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Ιωαννίνων για την Αγιοκατάταξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Ιερεμία Α’

Την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, θα εορταστεί για πρώτη φορά στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων η μνήμη του Αγίου Ιερεμίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προέβη χθες στην Αγιοκατάταξη του Πατριάρχη Ιερεμία Α’. Με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων αναφέρεται στο γεγονός της Αγιοκατάταξης καθώς ο νέος Άγιος της Εκκλησίας καταγόταν από την Ζίτσα Ιωαννίνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μητροπολίτη κ. Μαξίμου:

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Σεπτού Οικουμενικού Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως, υπό την προεδρία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Βαρθολομαίου, αποφάσισε στην συνεδρία της 10ης Ιανουαρίου 2023 την αγιοκατάταξη του Οικουμενικού Πατριάρχου Ιερεμία Α΄ (†1546), ο οποίος, ως γνωστόν, κατήγετο από την Ζίτσα, κωμόπολη της Ιεράς Μητροπολέως Ιωαννίνων, ο εορτασμός της μνήμης του οποίου ορίστηκε στις 13 Ιανουαρίου, ημέρα της Οσιακής του Κοιμήσεως.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας των Ιωαννίνων προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριο Βαρθολομαίο και τα μέλη της περί Αυτόν Σεπτής Ιεράς Συνόδου, ανακοινώνουμε στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ηπείρου ότι την προσεχή Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον πρώτο εορτασμό της μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιερεμίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, και προσκαλούμε τους ευσεβείς πιστούς να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό αυτό πρώτο εορτασμό.

Μετά πατρικών ευλογιών

Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ

† Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΑΞΙΜΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Φανάρι: Στήριξη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και νέες Αγιοκατατάξεις

Αγιοκατάταξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Ιερεμία Α΄

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων