28/11/2023 28/11/2023 Η Μητρόπολη Ιωαννίνων αναμένει την επιστροφή Ιερών Κειμηλίων που εντοπίστηκαν δέκα χρόνια μετά την κλοπή τους από Μοναστήρια του Νομού Ιωαννίνων, σε Μονή του Γέρακα Αττικής. Σύμφωνα με το ertnews.gr, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, αποκάλυψε ότι Ιερέας της Μητρόπολης εντόπισε τρεις εικόνες και η ακόλουθη έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας οδήγησε...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 10:03

Κλεμμένες εικόνες από τα Ιωάννινα εντοπίστηκαν σε Μονή στο Γέρακα Αττικής

Διαδώστε:
Κλεμμένες εικόνες από τα Ιωάννινα εντοπίστηκαν σε Μονή στο Γέρακα Αττικής

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων αναμένει την επιστροφή Ιερών Κειμηλίων που εντοπίστηκαν δέκα χρόνια μετά την κλοπή τους από Μοναστήρια του Νομού Ιωαννίνων, σε Μονή του Γέρακα Αττικής.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, αποκάλυψε ότι Ιερέας της Μητρόπολης εντόπισε τρεις εικόνες και η ακόλουθη έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας οδήγησε στον εντοπισμό των κλεμμένων αντικειμένων.

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε τη χαρά του για τον εντοπισμό και εκφράζει ανυπομονησία για την επιστροφή τους, επισημαίνοντας τη σημασία τους ως πνευματικό και πολιτιστικό απόθεμα που πρέπει να επανέλθει στον τόπο του.

Τέλος, καλεί όποιον διαθέτει πληροφορίες για κλεμμένα αντικείμενα να βοηθήσει στις έρευνες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων