07/02/2019 07/02/2019 Συνέντευξη στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και στον Βασίλη Χάδο παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο επίκαιρο ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας. Αναφερόμενος γενικά στο ζήτημα τόνισε ότι “θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε αυτό το ζήτημα γιατί είναι κάτι ζυμωμένο μέσα στην ιστορία μας”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και...
07 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:01
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2019 - 22:06

Ο Μητρ. Ιωαννίνων κ. Μάξιμος μιλάει στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Ιωαννίνων κ. Μάξιμος μιλάει στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας

Συνέντευξη στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και στον Βασίλη Χάδο παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο επίκαιρο ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας. Αναφερόμενος γενικά στο ζήτημα τόνισε ότι “θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε αυτό το ζήτημα γιατί είναι κάτι ζυμωμένο μέσα στην ιστορία μας”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας λέγοντας χαρακτηριστικά “η εκκλησιαστική περιουσία θα πρέπει να οργανωθεί και να αξιοποιηθεί για το καλό του ελληνικού λαού”. Στο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την άποψη ότι “η Εκκλησία θα πρέπει να έχει λόγο στη παιδαγωγική κατάρτιση και στο τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών όπως συμβαίνει σε όλα τα κράτη”. Καταλήγοντας τόνισε πως “η Εκκλησία πάντα πρέπει να βρίσκει τον τρόπο έτσι ώστε να περνάει το μήνυμα του Ευαγγελίου, άσχετα με τις κοσμικές συνθήκες που επικρατούν”.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων